Πέμπτη 4 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.-- Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε χτες ότι σοβαρά τεχνικά προβλήματα ήταν η αιτία της συντριβής ρωσικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου «Mi-24», που συνετρίβη στις 31 Δεκέμβρη στη Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί το διμελές πλήρωμα του σκάφους.

ΟΣΛΟ.-- Η Νορβηγία ανέστειλε τις εξαγωγές πυρομαχικών και όπλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), στο πλαίσιο «προληπτικών μέτρων» και στη βάση μίας «συνολικής εκτίμησης της κατάστασης στην Υεμένη», που υφίσταται από το Μάρτη του 2015 την ιμπεριαλιστική επίθεση της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ και άλλων συμμάχων της στο πλαίσιο του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με το Ιράν.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Σομαλοί τζιχαντιστές της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» σκότωσαν χτες πέντε Κενυάτες αστυνομικούς στην πόλη Μαντέρα της βόρειας Κένυας. Αρκετοί άλλοι Κενυάτες αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ώρες αργότερα, σε δεύτερη επίθεση κοντά στον οδικό άξονα Ελγουακ - Κοτούλο. Παράλληλα, χτες σε κεντρική πλατεία της πόλης Κουντουγούρεϊ της Σομαλίας τζιχαντιστές της «Αλ Σαμπάμπ» εκτέλεσαν πέντε άνδρες, με την κατηγορία πως διενεργούσαν κατασκοπεία έναντι των σομαλικών, κενυατικών και αιθιοπικών αρχών.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Νέα αντιμεταναστευτική πολιτική εναντίον των χιλιάδων Αφρικανών μεταναστών, που έχουν κατακλύσει το Ισραήλ με την ελπίδα καλύτερης ζωής, ξεκινούν οι ισραηλινές αρχές. Τους προειδοποίησαν ότι εάν συλληφθούν χωρίς νόμιμα έγγραφα διαμονής και εργασίας, θα μπουν στη φυλακή, εκτός και εάν επιστρέψουν στις πατρίδες τους ή σε τρίτη αφρικανική χώρα μέσα στις επόμενες 90 μέρες, δίνοντάς τους ως κίνητρα χρηματικά ποσά έως 3.500 δολάρια και δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Επαρση των σημαιών έξι νέων μη μόνιμων μελών του 15μελούς Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έγινε χτες στην έδρα του Οργανισμού στη Ν. Υόρκη. Τα νέα μη μόνιμα μέλη που εξελέγησαν για διετή θητεία είναι η Γουινέα Ισημερινού, η Ακτή Ελεφαντοστού, το Κουβέιτ, η Ολλανδία, το Περού και η Πολωνία. Προεδρεύων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι ο Καζάκος πρέσβης Καϊράτ Ουμάροφ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ