Τετάρτη 30 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Με 48ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα και αύριο δίνουν τη μάχη για σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων. Στο πλαίσιο της απεργίας η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση, σήμερα στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια («Χόντος Σέντερ»). Οι περίπου 11.500 εργαζόμενοι στην καθαριότητα αντιμετωπίζουν τον διαρκή και πολύχρονο εμπαιγμό τόσο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, η οποία μετατρέπει τις συμβάσεις 7.500 καθαριστών σε αορίστου χρόνου, από τις οποίες πάνω από το 30% είναι με μερική απασχόληση! Οι υπόλοιποι 4.000 εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται με συμβάσεις έργου οι οποίες και λήγουν το Σεπτέμβρη. Κάτω από την πίεση του αγώνα τους, από 1 Απρίλη οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται από το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, αναπάντητο μένει το ερώτημα από πού θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα των προηγούμενων 3 και 4 μηνών, οπότε και μετατράπηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

ΒΦΛ ΚΑΒΑΛΑΣ: Να μην κλείσει το εργοστάσιο, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας απαίτησαν χτες το πρωί εκατοντάδες εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα, έχοντας στο πλευρό τους και εργαζόμενους άλλων κλάδων. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Α. Τζέκη, ο οποίος εξέφρασε στους εργαζόμενους τη συμπαράσταση του Κόμματος. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από το Τελωνείο μέχρι τη Νομαρχία, την οποία στη συνέχεια περικύκλωσαν συμβολικά. Μαζί τους στην πορεία ήταν και δεκάδες οδηγοί φορτηγών με τα οχήματά τους, αφού το μεροκάματό τους εξαρτάται από τη συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου. Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση και αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Με άλλες μορφές κινητοποιήσεων αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από τον περασμένο Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΠ) του Δήμου Πειραιά. Χτες στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης και κάτω από τους εκβιασμούς που άσκησε σε βάρος τους ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας και ο «μηχανισμός» του, αποφάσισαν μεν να αναστείλουν προσωρινά την επίσχεση εργασίας χωρίς όμως να αναστείλουν και τον αγώνα τους.

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ: Συνεχίζουν μέχρι την Παρασκευή τη στάση εργασίας που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι σχολικοί φύλακες στο Δήμο Ιλίου, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους (είναι απλήρωτοι από 1η Απρίλη). Σε ένδειξη συμπαράστασης σήμερα πραγματοποιούν στάση εργασίας και συγκέντρωση όλοι οι εργαζόμενοι στο δήμο.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ