Κυριακή 28 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΣΤΙΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ το 116ο Ανοιχτό Τουρνουά του Σκ. Ομ. Αμπελοκήπων (Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του Μετρό «Αμπελόκηποι»). Προσοχή χρειάζεται για όσους και όσες δηλώσουν συμμετοχή γιατί το συγκεκριμένο τουρνουά θα διεξάγεται καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη.

Το τουρνουά δίνει διεθνή αξιολόγηση ΕΛΟ, είναι ελβετικό σύστημα αγώνων 7 γύρων, διάρκεια 2 ώρες συν 30' ' και θα ξεκινάει στις 5.30 το απόγευμα. Μετάλλια και χρηματικά έπαθλα (30% ο 1ος, 20% ο 2ος, 10% ο 3ος), μετάλλια και σκακιστικά βιβλία σε άλλες έξι κατηγορίες νικητών, ενώ το παράβολο συμμετοχής παραμένει στα 30 ευρώ (κάτω των 18 και τα μέλη 20 ευρώ). Πληροφορίες και συμμετοχές στον κ. Αχιλλέα Μητσάκο, τηλ. 6942-463100 ή 210-6433584 και στο e-mail:soa@otenet.gr

ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ του ερασιστέχνη σκακιστή κ. Κώστα Καμαρέτσου βρίσκουμε στο διαδικτυακό χώρο «Skakistiko». Το θέμα («Είναι το σκάκι σε κρίση;») είναι μεν μακροσκελές, αλλά είναι παράλληλα και πολύ επιστημονικά διατυπωμένο και σας συνιστούμε να το διαβάσετε όλο.

Περιληπτικά αναφέρουμε για την κρίση που περνάει το σκάκι κορυφής, λόγω των σύντομων ισοπαλιών και της έλλειψης μαχητικότητας, όχι μόνο στους αγώνες του Πρωταθλήματος Ελλάδας Ανδρών, αλλά και στους πρόσφατους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αναφέρει κρούσματα «αντιγραφής» κινήσεων από Η/Υ, το ντόπινγκ, την ανυποληψία της FIDE, τις οικονομικές δυσκολίες, το μείγμα σκοταδισμού, σκοπιμότητας, στασιμότητας και αμφισβήτησης της επιστημονικής εξέλιξης του σκακιού σ' ένα κόσμο που γενικά ολισθαίνει προς τα πίσω.

Μήπως αυτό δεν ταιριάζει σ' έναν πλανήτη που παραδομένος στην οικονομική - κοινωνική κρίση καταστρέφεται, λιμοκτονεί και οδηγείται στον κοινωνικό μεσαίωνα, τη στιγμή που έχει όλα τα υλικά και τεχνολογικά εφόδια για να εξαλείψει τη δυστυχία;



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ