Παρασκευή 26 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Την απόλυση 3.900 εργαζομένων (3% επί του συνολικού εργατικού δυναμικού) αποφάσισε χτες η διοίκηση της αμερικανικής εταιρείας πολυκαταστημάτων «Macy's», με στόχο την εξασφάλιση της κερδοφορίας και την ετήσια εξοικονόμηση 630 εκατ. δολαρίων σε βάρος των εργαζομένων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι αρχές στο Ρόουντ Αϊλαντ των ΗΠΑ ανακοίνωσαν χτες ως αιτία θανάτου του 83χρονου γιου του πρώην Σοβιετικού ηγέτη Νικήτα Χρουστσόφ, Σεργκέι Χρουστσόφ, στην πόλη Κρανστόουν, τραυματισμό στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο. Το 1991 ο Σεργκέι Χρουστσόφ εγκαταστάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου έδινε διαλέξεις για την ιστορία του «Ψυχρού Πολέμου» στο Brown University, στο Πρόβιντενς. Λίγα χρόνια αργότερα πήρε την αμερικανική υπηκοότητα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι βρετανικές αρχές έδωσαν χτες άδεια στο κινεζικό μονοπώλιο υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών «Huawei» να φτιάξει πρότυπο ερευνητικό κέντρο στην Αγγλία (κόστους περίπου 1 δισ. στερλινών) δίχως να αποκλείεται συμμετοχή στην εγκατάσταση του πέμπτου δικτύου τηλεπικοινωνιών (5G) παρά τις έντονες αντιδράσεις των ΗΠΑ για συμμετοχή κινεζικών εταιρειών σε τέτοια δίκτυα.

ΚΑΪΡΟ.-- Δημοσιογραφικές ενώσεις στην Αίγυπτο καταδίκασαν την προχτεσινή σύλληψη της αρχισυντάκτριας της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «al Manassa» Νόρα Γιουνίς στο Κάιρο και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωσή της.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ