Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Τρεις ύποπτοι για «τρομοκρατική δράση» σκοτώθηκαν χτες μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας στα νότια της Τζακάρτα. Η αστυνομία αρχικά εντόπισε βόμβα σε σπίτι και ακολούθησε επιδρομή σε αυτό, κατά την οποία δέχτηκαν πυροβολισμούς αλλά και μία βόμβα που πετάχτηκε αλλά δεν εξερράγη.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών προέτρεψε τις Φιλιππίνες να ξεκινήσουν έρευνες πάνω στους πρόσφατους ισχυρισμούς του Προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε ότι σκότωσε τρία άτομα ως δήμαρχος της πόλης Νταβάο και να διερευνήσουν επίσης όλες τις δολοφονίες.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Οι αιθιοπικές αρχές απελευθέρωσαν χτες περίπου 10.000 κρατούμενους που είχαν συλληφθεί και κρατούνταν το τελευταίο δίμηνο, αφότου επιβλήθηκε στη χώρα κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» έπειτα από μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Σε άλλους 2.500 άλλους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα αποσταθεροποίησης της χώρας.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανακοίνωσε χτες πως οι συμφωνίες της ΕΕ για στενότερες εμπορικές σχέσεις με το Μαρόκο δεν καλύπτουν την διαφιλονικούμενη περιοχή (πρώην ισπανική αποικία) της Δυτικής Σαχάρας, που προσάρτησε το Μαρόκο το 1975 «βαφτίζοντάς» την νότια επαρχία.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Η λιβυκή κρατική πετρελαϊκή εταιρεία NOC ανακοίνωσε χτες την επαναλειτουργία, μετά από περίπου δύο χρόνια, ορισμένων μεγάλων αγωγών πετρελαίου και πετρελαιοπηγών στο δυτικό τμήμα της χώρας, αυξάνοντας τις πιθανότητες για την επανέναρξη των εξαγωγών πετρελαίου.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Λεπτό στρώμα χιονιού καλύπτει από τις αρχές της βδομάδας βόρειο τμήμα της ερήμου Σαχάρα κοντά στην μικρή αλγερινή πόλη Αϊν Σέφρα, που βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Ατλας. Τελευταία φορά που χιόνισε στην περιοχή ήταν το χειμώνα του 1979.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ