Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ...
ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗ

υποψήφιο δήμαρχο Καισαριανής με την «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία»

-- Ποιοι είναι οι στόχοι της παράταξης σας;

-- Οι στόχοι μας είναι και γενικοί και ειδικοί, που βέβαια δε διαχωρίζονται με σινικά τείχη. Η γενική στόχευσή μας είναι να αναδείξουμε τη βαθύτερη πολιτική αιτία των γενικών και ειδικών προβλημάτων και τους αίτιους και συνυπεύθυνους γι' αυτά και να συμβάλουμε στη λαϊκή καταδίκη τους. Στην πόλη μας κυρίαρχο πρόβλημα έχει γίνει το κυκλοφοριακό, με τα χιλιάδες οχήματα που διοχετεύει η Αττική Οδός στην κύρια και μοναδική κεντρική οδική αρτηρία, στην οδό της Εθνικής Αντίστασης. Ανάλογης βαρύτητας είναι και το συγκοινωνιακό, η σχολική στέγη, οι παιδικοί σταθμοί, η δόμηση, το Σκοπευτήριο με την ύπαρξη σ' αυτόν τον ιερό χώρο της σκοπευτικής εταιρείας κλπ.

Είναι προβλήματα που έχουν σχέση με τις γενικότερες αντιλαϊκές πολιτικές της διαβόητης ανταγωνιστικότητας, που από κοινού ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ κατ' επιταγή της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη μετατροπή των δήμων σε παραρτήματα του κεντρικού κράτους, και για χαράτσωμα των δημοτών για υπηρεσίες και κοινωνικές παροχές που υποχρεούται το κράτος να παρέχει δωρεάν στους πολίτες.

-- Πώς κρίνετε τους άλλους συνδυασμούς;

-- Οι δημοτικοί συνδυασμοί των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, λειτουργώντας ως αντανάκλαση των πολιτικών τους φορέων, σιγοντάρουν τις κεντρικές αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και τις εξειδικεύουν, αποδεχόμενοι να γίνουν αντιλαϊκοί διαχειριστές, τοπικά στο δήμο. Ετσι, για παράδειγμα, η σημερινή δημοτική αρχή που ανήκει στο ΣΥΝ, πρωτοστάτησε στην ευέλικτη εργασία και γι' αυτό έχει το 25% των εργαζομένων στο Δήμο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δηλαδή σε εργασιακή ομηρία. Δε διεκδίκησε, ως όφειλε, συχνή και αξιόπιστη δημόσια αστική συγκοινωνία από το κράτος, αλλά αγόρασε και έβαλε στην αστική γραμμή λεωφορεία, που το κόστος τους θα γίνει νέο σκληρό χαράτσωμα για το λαό της Καισαριανής. Εγινε έτσι και πιλότος της ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών. Αυτές και άλλες αντίστοιχες επιλογές τις ψήφισαν από κοινού στο δημοτικό συμβούλιο οι συνδυασμοί του ΣΥΝ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ