Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
Χέρι - χέρι με τους επιχειρηματίες

«Δεν είναι δυνατό να πάει αυτή η πόλη μπροστά, περιμένοντας τα κρατικά λεφτά»! «Θα ψάξω για χορηγούς». «Θα απευθυνθώ όπου μπορώ για να γίνει πράξη το όραμά μου».

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, παρουσιάζοντας τις θέσεις της παράταξής του για τον Πολιτισμό. Και πιο συγκεκριμένα, κάπως έτσι περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα χρηματοδοτηθεί η δημιουργία «Δημοτικού Θεάτρου Αθήνας», όπως είπε. Για το έργο αυτό πρότεινε το χώρο του κτήματος Δρακοπούλου στα Πατήσια, το οποίο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό. Το θέατρο θα περιλαμβάνει γκαράζ 250 θέσεων και δύο αίθουσες (600 και 120 θέσεις).

* * *

Απόλυτα συνεπής σε όσα είχε πει από την πρώτη κιόλας εμφάνισή του περί συνεργασίας με επιχειρηματίες που θα δίνουν το όνομά τους σε χώρους της πόλης, συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος. Χέρι χέρι με τους επιχειρηματίες, ο Νικ. Κακλαμάνης δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για ποιον δουλεύει και για ποιον θα δουλέψει και ως δήμαρχος. Οπως ακριβώς έκανε και ως υπουργός Υγείας της ΝΔ...

Θέλεις έργα; Πλήρωσε...

Ξεκάθαρος, στο τι σκοπεύει να κάνει για την κατασκευή έργων υποδομής στην Ανατολική Αττική, ήταν ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΔ Λεωνίδας Κουρής, σε εκδήλωση που διοργάνωσε για τον απολογισμό της απερχόμενης νομαρχιακής αρχής. Είπε ότι θα διπλασιάσει τα χρήματα που θα δοθούν για έργα, τα οποία όμως θα προέλθουν και με ανταποδοτικό τέλος στις νέες οικοδομές.

* * *

Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που βρέθηκαν στην Ανατολική Αττική για αναζήτηση στέγης και οι οποίοι είναι ήδη καταχρεωμένοι στις τράπεζες και τους μεγαλοεργολάβους. Απέκτησαν έστω κι έτσι ένα σπίτι, σε πολλές περιπτώσεις αυθαίρετο, μιας και... φροντίζουν να τους κρατούν ομήρους κυβερνήσεις και τοπικοί άρχοντες. Μάλιστα, όταν ακόμα κι αυτά τα χαμόσπιτα καταστραφούν από τις πυρκαγιές (όπως έγινε πέρσι στη Ραφήνα), δε δικαιούνται καμία αποζημίωση, αφού είναι εκτός σχεδίου. Τώρα, για να αποκτήσουν στοιχειώδεις υποδομές (δίκτυα ομβρίων, αποχέτευση), θα πρέπει να πληρώσουν και νέα χαράτσια. Αυτή είναι η πολιτική τους. Θέλεις υποδομές; Πλήρωσε...



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ