Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε παραπλανητικούς ελιγμούς κατέφυγαν οι τραπεζίτες στη χτεσινή τέταρτη συνάντηση με την ΟΤΟΕ για την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης. Πρότειναν «αύξηση» 5,8% στο πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο, που μειώνεται στο 2,5% στα τελευταία κλιμάκια. Μεσοσταθμικά υπολογίζεται ότι και πάλι προτείνουν «αύξηση» 3,5% αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται υψηλότερη από ό,τι είναι. Η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ επιφυλάχτηκε να απαντήσει στη νέα συνάντηση που θα γίνει την επόμενη Τρίτη.

ΙΓΜΕ: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του ΙΓΜΕ ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης του ιδρύματος και την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων. Για δεύτερη ημέρα χτες οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης η πολιτική ηγεσία του οποίου αρνήθηκε και πάλι να συναντηθεί μαζί τους. Σήμερα το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί.

ΛΑΡΙΣΑ: Ενα ακόμη εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε χτες το πρωί στη Λάρισα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αλβανικής καταγωγής 21χρονου Πατάλ Αλγκός, που εργάζεται ως διανομέας έτοιμου φαγητού σε κρεπερί της πόλης. Το μηχανάκι που οδηγούσε ο 21χρονος την ώρα της διανομής συγκρούστηκε με ΙΧ. Ο νεαρός εργαζόμενος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι διανομείς έτοιμου φαγητού, που αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της εργαζόμενης νεολαίας, κινούμενοι στο κυκλοφοριακό χάος των πόλεων και στη βιάση τους για να προλάβουν τις παραγγελίες, ώστε να μη χάσουν τη δουλιά τους, αρκετές φορές διακυβεύουν και τη σωματική τους ακεραιότητα, ενώ στην πλειοψηφία τους είναι ανασφάλιστοι.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ