Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για τα προβλήματα του λαού

Από πρόσφατη κινητοποίηση των Λαϊκών Επιτροπών ενάντια στα μέτρα
Από πρόσφατη κινητοποίηση των Λαϊκών Επιτροπών ενάντια στα μέτρα
Παρέμβαση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Κηφισιά, πραγματοποίησαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Νέου Ηρακλείου, με αφορμή την επιχείρηση εργολάβου την περασμένη βδομάδα, να διακόψει το ρεύμα σε κατάστημα με βιολογικά προϊόντα στην περιοχή, επειδή η ιδιοκτήτρια χρωστούσε.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη, συνεργείο εργολάβων της ΔΕΗ πήγε στο Νέο Ηράκλειο και επιχείρησε να κόψει το ρεύμα στο κατάστημα, καθώς η ιδιοκτήτρια λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει δεν είχε καταβάλει τα χρήματα που όφειλε. Η ιδιοκτήτρια είχε προσπαθήσει να ρυθμίσει την οφειλή της στη ΔΕΗ με όσους οικονομικούς πόρους διέθετε, ωστόσο οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν το διακανονισμό, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Με την εμφάνιση του συνεργείου ειδοποιήθηκε η Λαϊκή Επιτροπή Νέου Ηρακλείου, μέλη της οποίας βρέθηκαν αμέσως στο σημείο και με την παρέμβασή τους απέτρεψαν τους εργολάβους να διακόψουν το ρεύμα.

Χτες, κάτω από την πίεση που άσκησαν τα μέλη της επιτροπής στη διεύθυνση του υποκαταστήματος, πέτυχαν η ΔΕΗ να μην προχωρήσει εκ νέου σε νέα επιχείρηση για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κατάστημα, καθώς και να γίνει ρύθμιση της οφειλής.

Συσκέψεις τις επόμενες μέρες
  • Συνέχεια στις συνελεύσεις του προηγούμενου διαστήματος στα δημοτικά εκλογικά διαμερίσματα διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ., διοργανώνει σύσκεψη στο 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα στα Καραγιαννέικα, στο καφενείο «Αγρα» (οδός Αθηναίων 41). Αντίστοιχα, τη Δευτέρα 22/10, στις 7 μ.μ, στην Πλατεία Λιναρά (λεωφ. Γαλατσίου), διοργανώνει σύσκεψη το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα.
  • Σύσκεψη για το κρίσιμο ζήτημα της Υγείας διοργανώνει αύριο Κυριακή, στις 10.30 π.μ., η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας στο στέκι εργαζομένων και νεολαίας (Πατησίων 252, πλ. Κολιάτσου), με τη συμμετοχή σωματείων, μαζικών φορέων και κατοίκων από την περιοχή.
  • Συνέλευση για την προετοιμασία αγώνων για την προστασία της λαϊκής οικογένειας ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, διοργανώνει τη Δευτέρα, 22/10, στις 6.30 μ.μ., η Λαϊκή Επιτροπή 3ου - 4ου Διαμερίσματος Αθήνας, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Αναγέννηση» (Αυλώνος 82 Α, Σεπόλια).
  • Σύσκεψη με ανέργους στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αχαρνών (Δεκελείας 42), διοργανώνει τη Δευτέρα, 22/10 στις 6.30 μ.μ., η Επιτροπή Ανέργων Μενιδίου που δραστηριοποιείται στη Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ