Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Στις 9 Δεκέμβρη στο δρόμο

«Ανάστατοι είναι οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου. Οι βαμβακοκαλλιεργητές όχι μόνο δε θα εισπράξουν το σύνολο της επιδότησης, αλλά θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα από κοινοτικές ενισχύσεις λόγω αυξημένης παραγωγής» (το πρωτοσέλιδο στο «ΕΘΝΟΣ»).

Η κοινωνία της γνώσης

«Ξεπερνούν τις 370.000 οι χαμένες διδακτικές ώρες στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ως σήμερα, λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).

Και να αγαπάς τα ζωάκια

«Σκότωνε αλλά πρόσεχε μη καπνίζεις (...) η ατιμωρησία γεννά ένα είδος παρανοϊκής παρακμής: ένα έθνος καβγαδίζει για το κάπνισμα ενώ το Ιράκ καίγεται» (το θέμα σε «Gurdian» / «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Πιο νεκρός κι από νεκρό

«Εχω μια απέχθεια για τον κόσμο και την πολιτική, έτσι όπως εξελίσσεται. Εχει μεγάλη σημασία για μένα να κλειδώνω τον εαυτό μου μακριά και να δημιουργώ έναν δικό μου κόσμο» (δήλωση του Νικ Κέιβ / «Τα ΝΕΑ»).

Κάτι σε «σοσιαλιστικό καπιταλισμό»;

«Το σύνθημα του κινήματος ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση "ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός" μεταφράζεται στο αίτημα για "σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία", μέσα από "τη διεκδίκηση ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώνουν καθημερινά τη ζωή των πολιτών"» (ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ Χρ. Παπαδόπουλος / «ΑΥΓΗ»).

καλομελέτα...

«η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος στη Βαλκανική που δεν το έχουν καντονοποιήσει ή υποτάξει σε βαθμό Βουλγαρίας. Για την ώρα...» (ο Στάθης Σ. /ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ