Σάββατο 14 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Η ανεργία στην Αυστραλία έφτασε το Γενάρη το 6,4% (από 6,1% το Δεκέμβρη) ποσοστό που εμφανίζεται ως το μεγαλύτερο της τελευταίας δεκαετίας. Ο αριθμός των ανέργων επισήμως ξεπέρασε τις 800.000 κάτι που είχε να συμβεί από το 1994. Η ανεργία στους νέους αγγίζει το 14%.

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ.-- Δύο άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκαν από άγνωστο στη διάρκεια αποκριάτικης παρέλασης στο κέντρο της Νέας Ορλεάνης στις ΗΠΑ. Ο ύποπτος δράστης έχει συλληφθεί και ανακρίνεται. Τα κίνητρα της πράξης του παραμένουν άγνωστα.

ΣΟΦΙΑ.-- Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες βουλγαρικές και ρουμανικές αρχές, για την κατάσταση των υδάτων στον ποταμό Δούναβη, έπειτα από την προχτεσινή βύθιση φορτηγίδας που μετέφερε 850 τόνους λιπασμάτων, κοντά στο ρουμανικό λιμάνι Moldova Veche. Το βουλγάρικο υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι γίνονται δειγματοληψίες από το Δούναβη κάθε έξι ώρες ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν σημάδια ρύπανσης ή όχι.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Το πρακτορείο «Σινχουά» μετέδωσε ότι η Κίνα θα δημιουργήσει τουριστική ζώνη στα βόρεια σύνορά της με Ρωσία και ΛΔ Κορέας, η οποία θα περιλαμβάνει και περιοχές των δύο γειτόνων της. Το δημοσίευμα καταγράφει ότι μακροπρόθεσμα, θα συνδεθούν με τη ζώνη οι Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Μογγολία, μέσα από νέα οδικά και σιδηροδρομικά έργα αλλά και αεροπορικά δρομολόγια.

ΡΑΝΓΚΟΥΝ.-- Μετά από μάχες μεταξύ του στρατού της Μιανμάρ και ανταρτών στα σύνορα με την Κίνα, τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι σκοτώθηκαν 47 κυβερνητικοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν 73 άτομα. Το BBC μετέδωσε ότι πάνω από 10.000 ξεσπιτώθηκαν για να γλιτώσουν από τις μάχες, που θεωρούνται οι σφοδρότερες την τελευταία 2ετία και σημειώθηκαν παρά το ότι συνεχίζονται οι ειρηνευτικές επαφές με την κυβέρνηση.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ