Τρίτη 13 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ το οποίο εγκλωβίστηκε χτες το μεσημέρι σε φλεγόμενο κτίριο στην Καλλιθέα κατάφεραν να βγάλουν οι πυροσβέστες που έσπευσαν στην οδό Μεγίστης 43. Οπως έγινε γνωστό, στις 2.10 το μεσημέρι, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε εστιατόριο που στεγάζεται στο εν λόγω κτίριο και στο σημείο βρέθηκε κλιμακοφόρο του Σώματος προκειμένου να συνδράμει στον απεγκλωβισμό. Οι 15 πυροσβέστες με τα πέντε οχήματα που συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης, κατάφεραν να τη σβήσουν πριν επεκταθεί και στους άλλους ορόφους και να βγάλουν, παράλληλα, το άτομο που είχε ανέβει για να γλιτώσει στην ταράτσα του οικήματος.

ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ: Μία 17χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αθήνας σε κρίσιμη κατάσταση όταν - για άγνωστη αιτία - πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι από τον ίδιο της τον πατέρα στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς στο κέντρο του Αργους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της την ακολούθησε στο περίπτερο και εκεί την πυροβόλησε, βρίσκοντάς την στον αυχένα και στο πρόσωπο. Σε νοσοκομείο της Αθήνας πιθανότατα θα μεταφερθεί και ο δράστης καθώς οι αστυνομικοί τον βρήκαν σοβαρά τραυματισμένο, στην προσπάθειά του να αυτοκτονήσει.

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη από το πρωί της περασμένης Παρασκευής έως και το βράδυ της Κυριακής. Πρόσχημα για τους αθρόους ελέγχους και την αστυνομοκρατία που κυριάρχησε στο νησί ήταν η πρόληψη αλλά και η καταστολή παραβατικών συμπεριφορών. Οι 203 αστυνομικοί με τα 78 οχήματα που ήταν επιφορτισμένοι με το μέτρο, ψάχνοντας μεταξύ άλλων ναρκωτικά και μετανάστες χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα, προχώρησαν σε σειρά ελέγχων τόσο σε πολίτες και οχήματα όσο και καταστήματα της Κρήτης. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν γνωστοποιήθηκε ο αριθμός των πολιτών που σταμάτησαν οι αστυνομικοί για έλεγχο και απ' όπου προέκυψαν 543 προσαγωγές και 173 συλλήψεις. Από τους τελευταίους, η πλειοψηφία είναι για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης, ελέγχθηκαν 892 οχήματα ενώ συνολικά βεβαιώθηκαν 1.153 παραβάσεις.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ