Τρίτη 13 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ.-- Ελεύθερη μετά από επτάωρη κράτηση αφέθηκε χτες η πρώην πρωθυπουργός της Σκοτίας Νίκολα Στέρτζον, που δήλωσε «αθώα» στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για τους πόρους που κατευθύνθηκαν προς το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας (SNP) και αφορούν ποσό μεγαλύτερο των 600.000 λιρών που συγκεντρώθηκε από ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκοτίας το 2017.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Πέντε εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε έκρηξη που έγινε στο εργοστάσιο εκρηκτικών ΜΚΕ, 40 χιλιόμετρα από την Αγκυρα. Τα αίτια της έκρηξης ερευνώνται ενώ οι αρχές υποστήριξαν ότι δεν υπήρχαν άλλοι εγκλωβισμένοι.

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.-- Τμήμα του αμερικανικού αυτοκινητοδρόμου I-95, εκ των σημαντικότερων του ανατολικού τμήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, κατέρρευσε την Κυριακή στη Φιλαδέλφεια έπειτα από πυρκαγιά, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού κάλυπτε για ώρα την κατάρρευση τεσσάρων λωρίδων της κυκλοφορίας πάνω σε δευτερεύοντα δρόμο που βρίσκεται κάτω από τον I-95, στο σημείο της πυρκαγιάς, που φαίνεται πως προκλήθηκε από έκρηξη σε βυτιοφόρο καυσίμων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ