Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Πρώτη δύναμη παρέμειναν οι ταξικές δυνάμεις στο Σωματείο Οικοδόμων Λευκάδας, παρά τις προσπάθειες των παρατάξεων της ΔΑΚΕ, του ΣΥΝ και του ΝΑΡ να ορθώσουν εμπόδια και να αποτρέψουν την ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, συγκροτώντας κοινό ψηφοδέλτιο. Με γνώμονα τα ταξικά τους συμφέροντα, οι εργαζόμενοι ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη την «Ταξική Ενότητα». Σε σύνολο 195 ψηφισάντων, έλαβε 135 ψήφους και καταλαμβάνει τις έξι από τις εννιά έδρες του ΔΣ. Το κοινό ψηφοδέλτιο των άλλων δυνάμεων πήρε 55 ψήφους (3 έδρες). Στο Εργατικό Κέντρο η «Ταξική Ενότητα» εκλέγει εφτά αντιπροσώπους και η ενιαία παράταξη ΔΑΚΕ-ΣΥΝ-ΝΑΡ δύο. Για την Ομοσπονδία, οι ταξικές δυνάμεις εκλέγουν και τους δυο αντιπροσώπους.

«ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ»: Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί σήμερα στις 8 π.μ. το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και τα ΔΣ των σωματείων των νοσοκομείων της Αττικής. Το νοσοκομείο ασφυκτιά από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, ενώ οι εργαζόμενοι δηλώνουν ριζικά αντίθετοι στον περιορισμό των λειτουργιών και δραστηριοτήτων του.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ: Την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευσή της πραγματοποιεί η Ενωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Αθηνών και Περιχώρων την Τετάρτη 21 Μάρτη, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα της Ενωσης (Σωκράτους 23, 4ος όροφος). Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 28 Μάρτη, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ