Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9703

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Προώθηση ιμπεριαλιστικών σχεδίων

Η σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, στη Σεβίλλη της Ισπανίας, ήταν ένα είδος πολεμικού συμβουλίου που ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Αφγανιστάν και το Κοσσυφοπέδιο. Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις οργάνωσε το ΚΚ Ανδαλουσίας.


ΣΕΛ.  22

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ για Παιδεία των λαϊκών αναγκών

Νέες πανελλαδικές κινητοποιήσεις για ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, έχουν προγραμματιστεί στις 14 και στις 15 Φλεβάρη

Στους δρόμους του αγώνα για την Παιδεία, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί κι εργαζόμενοι, συνεχίζουν και αυτή τη βδομάδα εντείνοντας τον αγώνα ενάντια στο νόμο - πλαίσιο και στην αναθεώρηση του άρθρου 16, ενάντια στην πολιτική που υποτάσσει την ανώτατη εκπαίδευση στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, την οποία προωθούν με βάση τις διακηρυγμένες πολιτικές θέσεις τους η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Οι προωθούμενες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις είναι στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου. Ενάντια σ' αυτές το κίνημα απαντάει με ενδυνάμωση των αγώνων και κοινή δράση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, χτίζοντας το δικό τους μέτωπο, για την Παιδεία των δικών τους αναγκών.


ΠΑΜΕ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τις Συμβάσεις

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με αιχμή τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αναλαμβάνουν οι ταξικές δυνάμεις, καθώς εντείνεται η αντεργατική επίθεση στη βάση των κατευθύνσεων της Λισαβόνας. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων έχει ήδη αποφασίσει την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις 8 του Μάρτη και την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας στις 29 του ίδιου μήνα. Με στόχο την οργάνωση και το συντονισμό της πάλης των εργαζομένων, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συγκαλεί πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη, μεθαύριο Τρίτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Οι Α.Κ. και Α.Ι. προσφέρουν, μέσω ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ, 3.000 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.
  • Ο Βαγγέλης Γρηγοράτος προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 2.000 ευρώ στη μνήμη των αδελφών του και μαχητών του ΔΣΕ από την Κεφαλονιά.
  • Στην μνήμη του σύντροφου Λάζαρου Μήτσιου, η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Σύδνεϋ προσφέρει 2.000 δολάρια Αυστραλίας για την οικονομική ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ.


Το πρόβλημα της λειψυδρίας

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει την έρευνα για τους υδάτινους πόρους, αναδεικνύοντας το κρίσιμο ζήτημα της λειψυδρίας που εντείνεται από τις πολιτικές των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και αξιοποιείται για την ιδιωτικοποίηση των φορέων διαχείρισης.


ΣΕΛ.  16  -  17
ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ
Βαρύς ο απολογισμός για το λαό

Δεκαπέντε χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ η ζωή και οι βαριές συνέπειες για το λαό επιβεβαιώνουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που την καταψήφισε.


ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ