Παρασκευή 11 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Θάμερ Γκαντχμπάν, χτες, στη διάρκεια επίσκεψης στο Ιράκ διαβεβαίωσε πως η χώρα του δεν θα διαπραγματευτεί με κανέναν τις ποσότητες πετρελαίου που θα εξαχθούν στο εξωτερικό όσο οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις κυρώσεις σε βάρος της. Εξήγησε ακόμη πως δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τον Ιρακινό ομόλογό του για την εκμετάλλευση πετρελαϊκών κοιτασμάτων από τις χώρες τους. Επίσης χτες, ο Ιρανός Πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, διαβεβαίωσε πως η χώρα του θα εκτοξεύσει σύντομα δύο δορυφόρους στο Διάστημα με χρήση πυραύλων ιρανικής κατασκευής.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Φωτιά στον υδροηλεκτρικό σταθμό Plat της νότιας Κροατίας προκάλεσε χτες το μεσημέρι το θάνατο τουλάχιστον ενός εργάτη ενώ αγνοούνταν η τύχη άλλων δύο. Οι τοπικές αρχές διενεργούσαν έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Δύο άνθρωποι νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά από τον τραυματισμό συνολικά 20 ατόμων, στη διάρκεια πυρκαγιάς που προκλήθηκε σε 4ώροφο κτίριο στην Τουλούζη της Γαλλίας. Το κτίριο ήταν παλιό και τμήμα της σκάλας του ξύλινο, με αποτέλεσμα οι φλόγες να επεκταθούν γρήγορα. Οι τοπικές αρχές διέταξαν έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια.

ΣΑΝΑΑ.-- Βομβιστική επίθεση από τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος, που φέρεται πως χρησιμοποίησαν σιίτες Χούτι αντικαθεστωτικοί, την ώρα στρατιωτικής παρέλασης του ιμπεριαλιστικού συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας, κοντά στην αεροπορική βάση Ανάντ στο Αντεν, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 6 στρατιωτικών.

ΜΟΣΧΑ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Αναβάλλονται το ταξίδι στη Μόσχα που είχαν προγραμματίσει για τις 15 Γενάρη ηγετικά στελέχη της «Χαμάς» και η συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ