Τρίτη 10 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΤΑΛΛΟ: Συλλαλητήριο οργανώνει σήμερα, Τρίτη 10 Απρίλη, το Συνδικάτο Μετάλλου Πάτρας «Η ΕΝΩΣΗ», στην πλατεία Γεωργίου στις 7 μ.μ., ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας και για ικανοποιητικές ΣΣΕ.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Σε κατάληψη προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς στο Δήμο Ηλιούπολης, με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων. Επίσης, το σωματείο έχει κηρύξει για σήμερα στάση εργασίας (11.30 έως τη λήξη της βάρδιας) για όλους τους εργαζόμενους και καλεί σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο στις 12 το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας τις τελευταίες δέκα μέρες, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τριών μηνών.

ΔΕΗ: Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι στο ορυχείο της Μαυροπηγής (ορυχείο Κύριου Πεδίου) της ΔΕΗ, που απασχολούνται μέσω εργολάβων, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται για τους δύο τελευταίους μήνες. Σήμερα συνεχίζουν τον αγώνα τους και παλεύουν για συντονισμό με τους εργολαβικούς εργαζόμενους σε όλα τα ορυχεία της ΔΕΗ, αλλά και το μόνιμο προσωπικό της επιχείρησης.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Τη συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη από τη δημοτική αρχή Βόλου της Δέσποινας Κορτέση, ταμία και πρώην προέδρου του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Μαγνησίας, κατήγγειλαν, χτες, σε συνέντευξη Τύπου στο Βόλο, εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Καθαριστών - Καθαριστριών δημοτικών σχολείων και εργολαβικών συνεργείων, στην οποία συμμετέχουν τα Σωματεία Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, Λάρισας, Μαγνησίας, Εβρου, Βέροιας, Νάουσας και η Επιτροπή Αγώνα Αθήνας.

PHONE MARKETING: Μέχρι αύριο, Μ. Τετάρτη, συνεχίζουν τις 24ωρες απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Phone Marketing», με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης αλλά και με προκήρυξή τους από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Πληροφορικής - Τηλεπικοινωνιών Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό. Την ολόπλευρη συμπαράσταση στον αγώνα τους εξέφρασαν εργαζόμενοι στον κλάδο που συμμετείχαν στην προχτεσινή σύσκεψη την οποία οργάνωσε το ΣΕΤΗΠ με στόχο την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση και εργοδοσία. Σε αυτή την κατεύθυνση στον άμεσο σχεδιασμό του συνδικάτου είναι η οργάνωση συσκέψεων στην «OTEplus» (οι νεοπροσλαμβανόμενοι όπως και οι νέοι κάτω των 25 ετών αμείβονται με τους «νέους» πετσοκομμένους μισθούς) και στη «Wind» (τμήματα της επιχείρησης δίνονται πλέον σε εργολάβους).

ΦΩΚΑΣ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «FOKAS AE» στη Θεσσαλονίκη, παλεύοντας να αποκρούσουν την προσπάθεια της εργοδοσίας που με απειλές και εκβιασμούς θέλει να επιβάλει τη μείωση μισθών με μείωση των ωρών εργασίας. Χτες, μαζί με την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων έδωσαν συνέντευξη Τύπου για την κλιμάκωση του αγώνα. Μπροστά στο φόβο κλιμάκωσης με πιο δυναμικές μορφές, η εργοδοσία σε μια κίνηση τακτικής ανακοίνωσε ότι σήμερα, το αργότερο αύριο θα πληρώσει τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους για το Φλεβάρη και το Δώρο του Πάσχα. Για τα δεδουλευμένα του Μάρτη δε λέει τίποτε και επιμένει στη μείωση μισθών. Στο πλευρό της επιχείρησης έσπευσε να σταθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων «ακραίες και αναποτελεσματικές» που «απαγορεύουν να λειτουργήσει μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες εμπορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ