Τρίτη 10 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΙΧΘΥΚΑ ΑΕ»: Απλήρωτοι από το Γενάρη του 2008(!) παραμένουν οι 16 εργαζόμενοι στην εταιρεία, στο Μεσολόγγι, της οποίας βασικός μέτοχος είναι το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ η εργοδοσία τους παραπέμπει από βδομάδα σ' βδομάδα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οικονομική κρίση, νέα αντεργατικά σχέδια και η αντεπίθεση του εργατικού κινήματος» διοργανώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας στο Εργατικό Κέντρο την Τετάρτη 11 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ: Γιάννης Κομνηνός, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και Μαρία Τσαγκατάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ: Σε γενική συνέλευση με κύριο θέμα τις απολύσεις, προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά. Η Γενική Συνέλευση θα γίνει μεθαύριο, Πέμπτη 12 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου (πλατεία Μητροπόλεως 10).

ΦΑΡΜΑΚΟ: Σύσκεψη για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό (γενικά αλλά και ειδικότερα για το επικουρικό ταμείο του κλάδου, το ΤΕΑΥΦΕ), διοργανώνει αύριο, Τετάρτη 11 Φλεβάρη, στις 5 μ.μ., η ΟΕΦΣΕΕ, στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όροφος). Τη σύσκεψη θα ακολουθήσει κινητοποίηση στο υπουργείο Απασχόλησης. Χτες, η αποφασιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων εμπόδισε ακόμα μια φορά την απομάκρυνση εξοπλισμού από τα γραφεία του ΤΕΑΥΦΕ, στο πλαίσιο της «ενιαιοποίησης» που προβλέπει ο νόμος Πετραλιά.

ΠΙΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Ψήφισαν 352 αντιπρόσωποι και υπήρξαν 1 άκυρο και 5 λευκά ψηφοδέλτια. Η Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΔΗΚΙ) - Νέα Πορεία (υποστηρίχτηκε απ' τη ΝΔ) πήρε 119 ψήφους και 5 έδρες. Η ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι. (που στις προηγούμενες εκλογές ήταν μαζί με τη ΔΗΚΙ) πήρε 95 ψήφους και 4 έδρες. Η ΠΑΣΚ Γιατρών 62 ψήφους και 3 έδρες. Η Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών 43 ψήφους και 2 έδρες. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών 15 ψήφους και 1 έδρα. Η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών 12 ψήφους και καμιά έδρα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ