Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ»: Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε» στο εργοστάσιο της Αθήνας, απαντώντας στην εργοδοσία, η οποία προχτές απέλυσε όσους δεν είχαν υποκύψει στους ωμούς εκβιασμούς της. Σήμερα το πρωί, στις 10.30 π.μ., οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία του αγώνα τους.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΩΝ: Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται εδώ και ένα μήνα 13 εργαζόμενοι στις Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Φιλιατών της Θεσπρωτίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων δέκα μηνών. Στην τέταρτη βδομάδα των κινητοποιήσεών τους έχουν μπει και οι 23 εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις και τα προγράμματα του Δήμου Ανω Σύρου, απαιτώντας την καταβολή δεδουλευμένων από πέντε μέχρι και 19 μήνες.

ΕΥΑΘ: Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην Εταιρία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), αντιδρώντας στην απόφαση της εταιρίας να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την ανάθεση λειτουργίας του διυλιστηρίου του Αλιάκμονα και των Βιολογικών Σταθμών σε εργολάβους για 5 χρόνια.

ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ: Σε επτά απολύσεις εργαζομένων προχώρησε η διεύθυνση του Κέτερινγκ «Τροφοδοσίες Αεροσκαφών Αμπέλα Ελλάς» που εδρεύει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σήμερα θα πραγματοποιηθεί τετράωρη στάση εργασίας (10 πμ-2 μμ) με απόφαση της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου και των ίδιων των εργαζομένων.

«ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗ»: Τρεις μήνες απλήρωτοι είναι οι 800 περίπου εργαζόμενοι στα καταστήματα «Ράδιο Κορασίδη» και «Ελεφαντ» του Ομίλου Κορασίδη. Χτες και μετά από πολλούς μήνες εκκωφαντικής απουσίας, η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ κάλεσε «για τα μάτια του κόσμου» τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση, προκειμένου να αποσπάσει συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη μεταξύ του υπουργείου, των τραπεζών και της Ομοσπονδίας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ