Κυριακή 28 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Ο Ιωαννίδης μέσα τους!

-- Ε, στάσου, τι κάνεις;

-- Καθαρίζω!

-- Χαλάς την επιφάνεια, δεν κάνει να ρίχνεις υγρά. Το πολύ, ένα ελαφρά βρεγμένο πανί και απαλό τρίψιμο. Εσύ έπνιξες την οθόνη στη σαπουνάδα και την τρίβεις με ράσπα.

-- Δοκίμασα και το βρεγμένο πανί και το μαλακό τρίψιμο, όπως λες. Δοκίμασα όλες τις γνωστές συνταγές. Ολες τις οδηγίες, που δίνουν οι κατασκευαστές. Δυστυχώς, δεν έγινε τίποτα! Ετούτα τα στίγματα μοιάζουν ανεξίτηλα. Πρέπει, οπωσδήποτε, να απαλλαγώ απ' αυτά, δεν τα αντέχω άλλο. Προσβάλλουν τη νοημοσύνη μου. Είναι κατάμαυροι, δεν τους ακούς;

Μιλώντας, συνέχισε να σαπουνίζει την οθόνη της τηλεόρασης και να την ξύνει με χοντρό σμυριδόπανο. Ομως, όσο και να χάλαγε η επιφάνειά της, το εσωτερικό της έμεινε ανέπαφο. Ολη η ελίτ της δημοσιογραφίας των αστών εκεί!

-- Ετούτοι δεν είναι, πια, δημοσιογράφοι, συνέχισε ο φίλος μου! Είναι η φωνή των μηχανισμών του κράτους. Ο,τι δεν τολμάει να πει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η ΕΥΠ, οι Αμερικάνοι, το λένε ετούτοι. Κάτω το άσυλο, γεμίστε τους δρόμους με κάμερες, συλλάβετε τους απεργούς, στείλτε στο στρατό τους φοιτητές, κόψτε τις συντάξεις, ανοίξτε τα στρατοδικεία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, φτιάξτε ένα ακόμα Γκουαντάναμο. Ζήτω οι Αμερικάνοι, κάτω οι συγκεντρώσεις! Φτιάχτε SS, αγροφυλακή, συνοροφύλακες, ΤΕΑ, σχολή χαφιέδων, συλλάβετε τους μετανάστες, τους άνεργους, τους άστεγους, τους πεινασμένους. Βοήθεια, οι κομμουνιστές! Τέτοια υστερία!..

-- Δε φτάνει το χέρι σου στο εσωτερικό, δεν το καταλαβαίνεις; Τόση ώρα ξύνεις και ξύνεις την επιφάνεια! Κοίτα τους, κανένας δεν έπαθε τίποτα! Την τηλεόρασή σου χάλασες. Δεν τους πιάνει η σαπουνάδα σου, ούτε το σμυριδόπανο. Και να τους φτύσεις, που λέει ο λόγος, τίποτα δε θα γίνει! Εχουν δημιουργήσει αντισώματα! Πέρασαν στην ανοσία!

-- Το ξέρω, δεν είμαι ανόητος. Ξέρω τον τρόπο και τη μέθοδο! Ομως, επειδή θα χρειαστεί καιρός μέχρι τη συνειδητοποίηση του κόσμου να κλείνει την τηλεόραση μόλις βλέπει αρουραίους, αντί για νηφάλιους δημοσιογράφους, υπεύθυνους ανθρώπους που να τον ενημερώνουν σωστά, πρέπει κάτι να κάνω να τους χαλάσω τη μόστρα. Να τους βγάλω τη γυαλάδα. Να τους ξύσω τη μούρη, για να φανεί η μαύρη ιδεολογία τους, για να μην πω η μαύρη ψυχή τους. Δεν μπορούν να λένε «σπάστε την πύλη», και να χαμογελάνε. Πρέπει να ξεγυμνώσω το χαμόγελό τους, να χαρακώσω το χαμόγελό τους, για να φανεί ολόκληρη η απαίσια φυσιογνωμία του Ιωαννίδη που κρύβουνε! Γιατί, όταν διατάζεις να μπουκάρει η αστυνομία στα πανεπιστήμια, Ιωαννίδης είσαι και ακόμα χειρότερος! Γιατί, όταν διατάζεις να στήσουν παντού κάμερες, Γκαίμπελς είσαι και ακόμα χειρότερος. Γκαίμπελς, κι ας χαμογελάς σαν Αρσακειάδα!

-- Δεν είσαι αυστηρός;

-- Μαλακός είμαι! Ετούτοι δεν είναι «εξαπατημένοι». Δεν είναι φιλήσυχοι μικροαστοί, που θέλουν δήθεν την «ησυχία» τους! Ετούτοι ξέρουν πολύ καλά ποιος κρύβεται πίσω από τις κουκούλες! Και ξέρουν και τους ράφτες τους. Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει η κατάργηση του ασύλου. Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να έχεις ένα μάτι πάνω από το μαξιλάρι σου, πάνω από τις συναναστροφές σου, πάνω από τις δημόσιες και προσωπικές στιγμές σου! Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι άνεργος, άστεγος, ανασφάλιστος. Ετούτοι γνωρίζουν! Και, ακριβώς γιατί γνωρίζουν, τους μισθώνουν για να αποπροσανατολίσουν! Και τους μισθώνουν ακριβά! Γι' αυτό φωνάζουν δυνατά! Κάθε φλέβα, που δήθεν πετάγεται στο λαιμό τους, σημαίνει και εκατομμύριο. Κάθε ιδρώτας, που τάχα βγαίνει στο ασβεστωμένο τους κούτελο, σημαίνει και ένα ακόμα εκατομμύριο. Θα κάνω την επιφάνειά τους σαγρέ. Θα αποκαλύψω ολόκληρη την ασχήμια τους!..

Τώρα, εσείς που με διαβάζετε, βάλτε στο μυαλό σας τι είδους ειδήσεις βλέπει, πια, ο φίλος μου! Αυτές, που σίγουρα και εσείς βλέπετε! Μια δεξιά και ακροδεξιά πανωλεθρία! Εναν άθλιο θίασο σκιών. Μια αξιολύπητη κομπανία! Και όλα αυτά μέσα σε μια σαγρέ τηλεόραση. Σε μια σημαδεμένη τηλεόραση!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ