Σάββατο 24 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ολυμπιακό στρατόπεδο

Είναι μερικές φορές που τα προσχήματα όχι μόνο δεν αρκούν για να συγκαλύψουν αυτό που πραγματικά γίνεται, αλλά όταν είναι τόσο διαφορετικά από το σκοπό που επικαλούνται, λειτουργούν και αντίθετα, αποκαλύπτουν την αλήθεια. Με αφορμή και με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ενός γεγονότος, που υποτίθεται πως κατ' εξοχήν προάγει την ειρήνη και τη φιλία των λαών, εξελίσσεται μια γιγαντιαίων διαστάσεων αστυνομικο-στρατιωτική επιχείρηση με πολλαπλές στοχεύσεις.

Δε χωράει πια καμία αμφιβολία, ακόμα και στον πιο αφελή, ειδικά μετά την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ και την αποκάλυψη πως εκατοντάδες ένοπλοι Αμερικανοί κομάντος θα αναλάβουν δράση επί του ελληνικού εδάφους, ότι η επιχείρηση «ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων» είναι τμήμα του παγκόσμιου «αντιτρομοκρατικού» πολέμου που έχουν κηρύξει οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους. Στην Αθήνα θα παιχτεί μια πράξη αυτού του πολέμου, που, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, θα έχει χαρακτήρα επίδειξης δύναμης, θα είναι μια μεγάλη παρέλαση της στρατιάς της «νέας τάξης».

Η επιχείρηση αυτή χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά της συλλογικής συνείδησης του ελληνικού λαού. Αποβλέπει τελικά στην αποδοχή, της ακόμη βαθύτερης ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Πρόκειται για μια επιχείρηση, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά ψυχολογικής επιχείρησης, όπως αυτές που διεξάγονται στα πλαίσια ενός πολέμου, πριν ή κατά τη διάρκειά του. Είναι μια επιχείρηση ενσωμάτωσης της Ελλάδας και του λαού της στη νέα στρατηγική των ΗΠΑ, στο αντιτρομοκρατικό δόγμα και τους πολέμους που αυτό συνεπάγεται.

Η υπόθεση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων έχει μετατρέψει την Αθήνα και όλους τους χώρους που συνδέονται με τη διεξαγωγή των Αγώνων, σε πεδίο πολεμικής επιχείρησης. Με την ψυχολογική επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη, επιδιώκεται η αποδοχή της πλήρους ενσωμάτωσης στο δόγμα του «αντιτρομοκρατικού» πολέμου, τόσο σε επίπεδο υποδομών και εξοπλισμών των κατασταλτικών μηχανισμών (Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας), όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Οι χιλιάδες κάμερες στους δρόμους, τα εναέρια μέσα ελέγχου (αερόστατο, ελικόπτερα, αεροσκάφη), η παρουσία των μεικτών αποσπασμάτων στρατού και αστυνομίας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γωνία, η παρουσία των χιλιάδων ιδιωτικών αστυνομικών στα μέσα μεταφοράς και σε άλλους χώρους διαμορφώνουν ένα σκηνικό για να μείνει μετά τους Αγώνες.

Διαμορφώνεται ένα είδος «ολυμπιακού στρατοπέδου», όπου όλοι και όλα εκπαιδεύονται στους νέους ρόλους που υπαγορεύουν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί. Μετά τους Αγώνες, τα πράγματα δε θα επιστρέψουν στην κατάσταση που ήταν πριν. Ολα αυτά τα μέτρα που παίρνονται, όλοι αυτοί οι μηχανισμοί που στήνονται θα είναι παρόντες στην καθημερινή μας ζωή και στο μεταξύ θα έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ώστε πιο εύκολα να περάσει η αστυνόμευση της ζωής του, πιο εύκολα να αποδέχεται και να αναλαμβάνει ρόλους στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζονται με πρόσχημα την τρομοκρατία. Ομως, υπάρχει και η άλλη πλευρά του φεγγαριού. Η επιχείρηση αυτή μπορεί να ακυρωθεί στην πράξη, στο βαθμό που ο λαός δεν πέφτει στην παγίδα της προπαγάνδας τους και μετατρέπει τα προσχήματα σε μέσα αποκάλυψης της αλήθειας γι' αυτό που πραγματικά γίνεται.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ