Σάββατο 17 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ε, ναι, είμαστε πατριώτες...

Υπάρχουν κάποιοι - προερχόμενοι, κυρίως, από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ - που επιχειρούν να παρουσιάσουν την κρυστάλλινη και σταθερή θέση του ΚΚΕ κατά του «σχεδίου Ανάν», ως προϊόν εθνικιστικών (!) επηρεασμών και σαν αποτέλεσμα συναισθηματικών παρορμήσεων! Βεβαίως, αυτή η «ρετσινιά» δεν «κολλάει» με τίποτα σ' ένα κόμμα που, όπως δείχνει η πολύχρονη ιστορία του, όχι μόνο δεν έχει ουδεμία σχέση με τον αντιδραστικό εθνικισμό, αλλά τον πολεμάει πάντα και παντού. Αλλωστε, η αντεθνικιστική στάση που κράτησε το 1992 για το «Σκοπιανό» - μόνο αυτό μεταξύ όλων των ελληνικών κομμάτων και μέσα σ' ένα κλίμα εθνικιστικής υστερίας που είχε διαμορφωθεί - αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη και επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές.

Ούτε και τα περί συναισθηματικών παρορμήσεων αφορούν το ΚΚΕ, καθώς κάνει τις εκτιμήσεις του με καθαρό μυαλό και πολιτική σύνεση και οι θέσεις του είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες. Ομως, οι κομμουνιστές δεν είπαν ποτέ ότι δεν έχουν αισθήματα και συναισθήματα, χωρίς, βεβαίως, να επιτρέπουν σ' αυτά να στρέψουν σε λάθος κατεύθυνση τη σκέψη τους και να επηρεάσουν καθοριστικά τις αποφάσεις τους. Δεν έκρυψαν ποτέ ότι αγαπούν όλους όσοι αδικούνται κι υποφέρουν και μισούν εκείνους που εκμεταλλεύονται τους φτωχούς και κατατρέχουν τους αδύναμους. Οπως δεν κρύβουν πως, κόντρα στην πεζότητα και στη μοιρολατρία της εποχής, εξακολουθούν να αισιοδοξούν για το μέλλον, να πιστεύουν στο όνειρο και να καθοδηγούνται από το όραμα.

Είναι, δε, γνωστό ότι το ΚΚΕ, από την ίδρυσή του και συνεχώς, υπήρξε το κατ' εξοχήν πατριωτικό και διεθνιστικό κόμμα στη χώρα μας. Το απέδειξε με την πρωτοπόρα και ηρωική δράση των κομμουνιστών, των φίλων και οπαδών του σε όλους τους πατριωτικούς αγώνες του λαού μας, αλλά και με την ενεργό συμπαράσταση και τη μαχητική διεθνιστική αλληλεγγύη του στην πάλη όλων των λαών του κόσμου για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία. Οι κομμουνιστές είμαστε πατριώτες, ξεκαθαρίζοντας ότι πατριωτισμός σημαίνει αγάπη και διάθεση θυσίας για τη δική μας πατρίδα κι όχι μίσος κι επιθετικότητα για την πατρίδα των άλλων.

Αν και γνωρίζουν οι συκοφάντες ότι με γελοίες κατηγόριες δεν πρόκειται να προβληματίσουν τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ, ούτε να λερώσουν το καθαρό πρόσωπο των κομμουνιστών, εντούτοις επιμένουν. Κι αυτό γιατί ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να προβληματίσουν κάποιους από εκείνους οι οποίοι, χωρίς να είναι κομμουνιστές, συμφωνούν με τη θέση του ΚΚΕ, εμφορούμενοι από τα ίδια πατριωτικά ιδανικά κι αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα. Διότι ξέρουν ότι, εκτός από τους κομμουνιστές, υπάρχουν κι άλλοι αποφασισμένοι ν' αγωνιστούν για μια λύση του Κυπριακού, που θα εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων κι όχι τα σχέδια των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, που αποσκοπεί το «σχέδιο Ανάν»...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ