Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Δεν τους χαρίζουμε στο δικομματισμό

Μέσα στον κουρνιαχτό της εξαπάτησης του λαού από τα πυροτεχνήματα του δικομματισμού, φωτίζονται και ορισμένες πλευρές της λαϊκής συνείδησης, που δε συνάδουν καθόλου με την πολιτική του, τις οποίες αυτοί που στήνουν το συγκεκριμένο σκηνικό προσπαθούν να τις θάψουν.

Αποκαλυπτικά είναι τα συμπεράσματα δημοσκοπήσεων, αυτά που συνήθως περνάνε στα ψιλά από τους διάφορους αναλυτές, σύμφωνα με τα οποία οι ψηφοφόροι, σε ποσοστά που ξεπερνάνε το 70%, ζητούν αλλαγή πολιτικής σε βασικούς τομείς. Επίσης, ο ένας στους τρεις δηλώνουν ότι δεν τους καλύπτει ούτε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ούτε η πολιτική της ΝΔ, θέση που τη συνοδεύουν με την εκτίμηση ότι και τα δύο αυτά κόμματα εκφράζουν την ίδια πολιτική.

Είναι αυτός ο κόσμος, που διαμορφώνει άποψη από τα προβλήματα που τον απασχολούν, προβλήματα ζωής, όπως η ανεργία - απασχόληση, η Υγεία, η Παιδεία, οι συνθήκες ζωής, τα δικαιώματα του πολίτη, τα προβλήματα της νέας γενιάς. Είναι προβλήματα, που συνδέονται άμεσα με τη φύση του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος και η ανάδειξη και αντιμετώπισή τους μπορεί να οδηγεί σε πολιτική θέση και στάση, που να αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική. Η πραγματικότητα αυτή είναι γνωστή στα επιτελεία των δύο κομμάτων και γι' αυτό παίρνουν τα μέτρα τους, ώστε να εγκλωβίσουν αυτούς τους ανθρώπους στις μυλόπετρες του δικομματικού συστήματος, για να μην μπορέσουν να εκφραστούν διαφορετικά στις κάλπες.

Πρόκειται για πλατιές λαϊκές μάζες, που δεν πρέπει να αφεθούν να πέσουν σε μια τέτοια παγίδα. Υπάρχει, λοιπόν, η αντικειμενική βάση για να δοθεί με επιτυχία η μάχη της χειραφέτησης αυτού του κόσμου. Η μη αποδοχή από την πλευρά τους και, στη συνέχεια, η αμφισβήτηση της πολιτικής που προωθούν, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και ΝΔ, είναι το πρώτο βήμα. Υπάρχουν οι δυνατότητες, η στάση αυτή να γίνει στάση πολιτικής καταδίκης του δικομματισμού, που θα εκφραστεί, συγκεκριμένα, με την ψήφο στο ΚΚΕ.

Αυτός ο κόσμος είναι δίπλα μας, τον συναντάμε σε κάθε βήμα μπροστά μας, ζούμε μαζί τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια προβλήματα. Δε θα τους αφήσουμε στα χέρια αυτών, που τους κατασπαράσσουν τη ζωή, που θέλουν να τους εξαπατήσουν για να αρπάξουν την ψήφο τους, ώστε να μπορούν πιο εύκολα μετά τις εκλογές να τους χειραγωγούν και να τους ελέγχουν. Αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει για το δικομματισμό η «μαύρη τρύπα» στον εκλογικό του καμβά. Ενα κενό, που δε θα καλύπτεται, ούτε από τα ρουσφέτια, ούτε από τις υποσχέσεις και δεν πρέπει να αφήσουμε να καλυφθεί ούτε από την ενορχηστρωμένη επιχείρηση συσκότισης της πραγματικότητας.

Το κομμάτι αυτό της κοινωνίας, που αντιστέκεται και αμφισβητεί, δείχνει ότι ο δικομματισμός μπορεί να χτυπηθεί. Δε θα τον αφήσουμε να πάει παραπέρα και θα τον αναγκάσουμε σε υποχώρηση. Στο διάστημα μέχρι τις 7 Μάρτη μπορεί να δοθεί αυτή η μάχη. Και θα είναι νικηφόρα, όταν το ΚΚΕ βγει ενισχυμένο και ο δικομματισμός λαβωμένος. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ένα όπλο, την ψήφο, στο νου και στα χέρια τους και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.


Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ