Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Μετά τη «Φάρμα» επιστροφή ... στη «17 Ν»

Μετά το βούλευμα για τη «17 Ν», ήρθε η νέα σύλληψη και, φυσικά, επέστρεψαν στις τηλεπαραθυρόγιαφκες του «κακαουνακισμού» τα γνωστά αντιτρομοκρατικά ...«ταρατατζούμ».

Οι Αρχές, με τη νέα σύλληψη, αφ' ενός, προσέδωσαν ένα άλλο στιλ στο «τσίρκο» της «17 Ν», αφού από τις καλοκαιρινές προσαγωγές των υπόπτων με τις σαγιονάρες περάσαμε σ' αυτές των υπόπτων με γραβάτα, αφ' ετέρου, επιβεβαίωσαν ότι ο αναμενόμενος «δεύτερος γύρος» θα αξιοποιηθεί, ώστε να «βουλωθούν», όσο γίνεται, περισσότερες «τρύπες»: Από την «τρύπα» του Μετρό μέχρι την «τρύπα» του Κυπριακού, και από τις «τρύπες» στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ μέχρι τη θανατηφόρο τρύπα, που - επί Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ - ετοιμάζεται στο Ιράκ.

***

Είμαστε μπροστά, λοιπόν, στο δεύτερο μέρος του σίριαλ, που σκηνοθετήθηκε ως επιχείρηση «εξάρθρωσης» της «17 Ν» και εξελίσσεται σε μια επιχείρηση ...εξάρθρωσης της αλήθειας, για μια υπόθεση που σημάδεψε τη μεταπολιτευτική περίοδο.

Εκείνο, το πρώτο μέρος του σίριαλ, συνοδεύτηκε από την προσπάθεια του αστικού κράτους να συκοφαντηθεί το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα για τη δράση αυτής της οργάνωσης των προβοκατόρων και δολοφόνων. Να εμπεδωθεί η εικόνα ενός «κράτους που λειτουργεί». Να καθαγιαστεί στη συνείδηση του λαού ο ρόλος της ΣΙΑ και κάθε είδους πρακτόρων. Να καλλιεργηθεί κλίμα υπέρ ενός «αναγκαίου περιορισμού» ατομικών ελευθεριών και κοινωνικών δικαιωμάτων, με την κυβέρνηση και τον αρχηγό της Αστυνομίας να καλούν τους πολίτες να καταδίδουν τους διπλανούς τους, σε περίπτωση που παραγγέλνουν ...πίτσες σε «ύποπτες» ώρες!

Τώρα, στο δεύτερο μέρος, αφ' ενός, επιστρέφουν οι 10-20 περιφερόμενοι τηλε-παραθυρόβιοι, που θα καλύψουν, υπό την εποπτεία του εκάστοτε «Μικρούτσικου» - εκφωνητή των δελτίων ειδήσεων (;) το κενό που άφησαν η «Φάρμα» και το «Φέιμ Στόρι», αφ' ετέρου, ικανοποιείται η ανάγκη της κυβέρνησης να δηλώνει «παρούσα», αξιοποιώντας τα πάντα (ακόμα και την Αντιτρομοκρατική, όπως ευφυώς γράφτηκε) για να βουλώνει ...τις «τρύπες» που λέγαμε.

***

Η επανέναρξη της «δεκαεφτανοεμβρίτιδας» έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η συσκότιση γύρω από τα ουσιαστικά ερωτήματα, που σχετίζονται με την 27χρονη παρουσία των δολοφόνων, είναι τόσο έντονη, όσο και πριν την ...«εξάρθρωση».

Γεγονός, που καθιστά επιτακτική την προσπάθεια να παραμείνει στο προσκήνιο η ουσία αυτής της βρώμικης υπόθεσης. Και ουσία της υπόθεσης δεν είναι τα ...«κουφέτα» από το γάμο της Σωτηροπούλου με τον Κουφοντίνα. Η ουσία - καθόλου βολική, όπως φαίνεται, για το πολιτικό σύστημα - σχετίζεται με τα τεράστια και αναπάντητα ερωτήματα που συνοδεύουν την υπόθεση «17 Ν»: Και τα βασικά ερωτήματα είναι:

α) Πώς και από πού αντλούσε πληροφόρηση για τους στόχους της η «17 Ν»; Ποια η σχέση της με ...«μυστικά κέντρα» και ποια ήταν αυτά τα «κέντρα», που της επέτρεπαν κατοχή κρίσιμων και υψηλής ασφάλειας πληροφοριών για τα θύματά της;

β) Γιατί το - κατά τα άλλα ακοίμητο - κράτος άφησε να περάσουν 27 χρόνια και έδειχνε να μην αντιδρά στη δράση της «17 Ν» (μήπως δεν ενοχλούνταν από αυτήν τη δράση, μήπως κάποιοι αξιοποιούσαν αυτήν τη δράση;) και, τελικά, κατέληξε να συλλάβει 20 άτομα, εκ των οποίων οι μισοί είναι «γνωστοί» στις Αρχές εδώ και 20 - τουλάχιστον - χρόνια;..


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ