Τρίτη 10 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Οι μετανάστες...

Την Παρασκευή τέσσερις άνθρωποι χάνουν την ζωή τους όταν αμαξοστοιχία συγκρούεται με ΙΧ αυτοκίνητο σε σημείο του σιδηροδρομικού δικτύου Αττικής. Στο τραγικό συμβάν υπάρχει μια κρίσιμη λεπτομέρεια. Τη σημειώνουμε ακριβώς επειδή τελευταία, με ευθύνη της συγκυβέρνησης, προπαγανδίζεται στο λαό η λογική ότι όλοι οι μετανάστες είναι «εγκληματίες, άρρωστοι, επικίνδυνοι», ότι είναι αυτοί που προκαλούν τα δεινά των Ελλήνων. Δύο από τους τέσσερις νεκρούς ήταν Πακιστανοί μετανάστες, οι Χαμαγιού Ανουάρ 18 ετών και Βακάρ Αχμέντ 32. Πολτοποιήθηκαν από το τρένο, ενόσω πάλευαν να βγάλουν από το ΙΧ που κόλλησε στις γραμμές, να σώσουν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, δυο Ελληνες. Στην προσπάθειά τους αυτή δεν υπολόγισαν κίνδυνο. Εμειναν για να βοηθήσουν ως το τέλος, βλέποντας κατάματα το θάνατο να έρχεται κατά πάνω τους.

Η ιστορία αυτή δεν είναι κάποιο μελό του «Μπόλιγουντ». Είναι πραγματικότητα και έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο το πόσο ψεύτικη, δηλητηριώδης και επικίνδυνη είναι η ρατσιστική και αντιδραστική προπαγάνδα των αστικών κομμάτων που στοχεύει να στρέψει τους Ελληνες του μόχθου ενάντια στους μετανάστες. Και το κάνουν σκόπιμα, γιατί τους βολεύει μπρος στις εκλογές να περιοριστεί η κουβέντα στους αλλοδαπούς, όχι στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά από την πολιτική του ευρωμονόδρομου. Τους συμφέρει και γιατί αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, με την πολιτική που υπηρετούν, φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα πράγματι οξυμένα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας και αλλού. Ευθύνονται καθότι τα ήξεραν μα άφησαν ασύδοτα τα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος, που πίσω του αν ψάξουν θα βρουν μεγάλες επιχειρήσεις (δουλεμπορίας, πορνείας, ναρκωτικών, real estate) να εκμεταλλεύονται ανθρώπους και να τους ωθούν στην εγκληματικότητα, μετανάστες και Ελληνες, πατώντας στην εξαθλίωσή τους, στην ανάγκη τους για ένα κομμάτι ψωμί, να απαξιώνουν ολόκληρες περιοχές χαντακώνοντας συνολικά την όποια «ποιότητα ζωής» είχε απομείνει στη ζωή των λαϊκών οικογενειών.

Οσοι προσκυνούν το καπιταλιστικό κέρδος, δε θέλουν ούτε μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα εγκληματικότητας ή «λουκέτων» στα μικρομάγαζα. Δε νοιάζονται για λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα των λαϊκών γειτονιών. Τις περιοχές που «καθαρίζουν» από μετανάστες τις παραδίδουν, τις έχουν ήδη παραδομένες στο μεγάλο κεφάλαιο, τους μεσίτες και κατασκευαστές που τοποθετήθηκαν έγκαιρα αγοράζοντας «φιλέτα» τζάμπα. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών (πέρα από την επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού όπου εντάσσονται) παράλληλα αποτελούν κομμάτι της γενικότερης επίθεσης στα δικαιώματα ντόπιων και ξένων εργαζομένων. Κι επειδή θέλουν το κέντρο παραδομένο στους επιχειρηματίες, «φιλικό» στην «επιχειρηματικότητα» και αποστειρωμένο από κάθε λαϊκό στοιχείο, γι' αυτό (ταυτόχρονα με «σκούπες» κι απελάσεις) προωθούν απαγόρευση κινητοποιήσεων στην περιοχή, υλοποίησή τους μόνο κατόπιν αστυνομικής αδείας και παρουσία εισαγγελέα, συν κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τις επιχειρήσεις της Αθήνας.

Καταστολή, αστυνομοκρατία, χτύπημα των δικαιωμάτων συνολικά ντόπιων και ξένων εργαζομένων, το σχέδιο των αστών. Απέναντι στο μαύρο μέτωπό τους, πρέπει να δοθεί ενιαία η λαϊκή απάντηση σε κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Με ανυποχώρητη ταξική πάλη, οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, συμπόρευση στην καθημερινή μάχη (για μισθούς και δικαιώματα) με στόχο την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και στην κάλπη με το μόνο κόμμα που οργανώνει την πάλη για να ορθώνονται εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, επειδή έχει στρατηγική για την εργατική, λαϊκή εξουσία, ένα πανίσχυρο ΚΚΕ.


Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ