Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Μπροστάρηδες για το λαό

Αρθρογράφος σε εφημερίδα του Συγκροτήματος, επισήμανε τις προάλλες τον κίνδυνο που ενέχει η λαϊκίστικη - όπως την αντιλαμβάνεται - άποψη ότι ο χώρος του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό πρέπει να γίνει πάρκο για το λαό και όχι πεδίο επιχειρηματικής δράσης. Η εφημερίδα και τα συμφέροντα που υπηρετεί, έθεταν μια σειρά από ερωτήματα, όπως πού θα βρεθούν τα λεφτά για τη φύτευση, τη συντήρηση και τη φύλαξη ενός τόσο μεγάλου πάρκου και πώς γίνεται να προκρίνει κανείς τις «περιβαλλοντικές ανησυχίες» έναντι της ανάγκης να έρθουν επενδύσεις και ζεστό χρήμα στη χώρα μας. Στον πυρήνα της, αυτή η άποψη αντανακλά και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται οι υποψήφιοι περιφερειάρχες των αστικών κομμάτων και οι παραφυάδες τους, ανεξάρτητα αν στα λόγια δηλώνουν προεκλογικά την επιθυμία τους να αποδοθεί ο χώρος στο λαό.

Το ερώτημα που πρέπει να θέσουν οι εργαζόμενοι στους υποψήφιους είναι το εξής: Ο πολεοδομικός σχεδιασμός για την Αττική προκρίνει αυστηρά τη χρηματοδότηση επενδύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κεφαλαίου για διαμετακομιστικό κέντρο των εμπορευμάτων των μονοπωλίων και τουριστικής ανάπτυξης για την αναψυχή των καπιταλιστών όπως επιτάσσει το συμφέρον της πλουτοκρατίας και ο γενικότερος καταμερισμός στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ΕΕ. Κατά συνέπεια, χρήματα και πολιτική βούληση για να αξιοποιηθεί π.χ. το Ελληνικό σε όφελος του λαού δεν υπάρχουν. Το λιμάνι του Πειραιά, ως το Πέραμα, θα υπηρετεί τις ανάγκες διακίνησης εμπορευμάτων. Η ζώνη θα κλείσει. Αλλά λιμάνι σε όφελος του λαού και ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, μπορούν να συνυπάρξουν. Τι θα κάνουν λοιπόν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αν εκλεγούν; Τι θα κάνουν οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων, δήθεν «ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι», «αντιμνημονιακοί» και πάει λέγοντας;

Θα συγκρουστούν με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν το Ελληνικό γήπεδο πλουτισμού για το κεφάλαιο; Θα αναμετρηθούν με την πολιτική που στηρίζει αυτά τα σχέδια; Θα αντιπαλέψουν το χωροταξικό σχεδιασμό για την Αττική που συνέταξαν και στηρίζουν τα κόμματά τους; Θα διεκδικήσουν τα κονδύλια που προορίζονται για φιλομονοπωλιακές δράσεις να κατευθυνθούν στη δημιουργία, στη συντήρηση και τη λειτουργία ενός τέτοιου πάρκου; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Τίποτα από τα παραπάνω δε θα κάνουν. Είτε γιατί οι ίδιοι και τα κόμματά τους είναι δεσμευμένοι από τα συμφέροντα του κεφαλαίου, είτε επειδή δεν έχουν οι ίδιοι και τα κόμματά τους στρατηγική σύγκρουσης με τα μονοπωλιακά συμφέροντα. Και το βασικότερο, επειδή στο ερώτημα με τα μονοπώλια ή με το λαό, έχουν ήδη απαντήσει υπέρ των πρώτων.

Μόνο οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, αν εκλεγούν θα δώσουν μάχες για να εξασφαλίσουν ότι οι ελεύθεροι χώροι θα αποδοθούν στο λαό και θα αξιοποιηθούν προς όφελός του, κόντρα στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική που τους θέλει φιλέτα για επιχειρηματική δράση. Και όχι μόνο αυτό. Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενιαία στην περιφέρεια και στους δήμους, θα παλέψουν για την οργάνωση της λαϊκής πάλης, ώστε να γίνει η γη περιουσία του λαού, να πάψει να είναι εμπόρευμα και η αξιοποίησή της να υποταχθεί σε έναν κεντρικό σχεδιασμό, με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Τέτοιους περιφερειάρχες και δημάρχους προτείνει στο λαό το ΚΚΕ. Στο χέρι του είναι και με την ψήφο να δυναμώσει την πάλη, για τα δικά του πραγματικά συμφέροντα.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ