Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Τα σχέδιά του να απολύσει 6.900 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο - σχεδόν οι μισοί στη Γερμανία - ανακοίνωσε ο όμιλος «Siemens». Αναμένεται να κλείσουν τελείως δυο εργοστάσια (Λειψία και Γκέρλιτζ) όπου δουλεύουν 920 εργαζόμενοι, ενώ περικοπές σχεδιάζονται και σε άλλα εργοστάσια. Χτες έγινε κινητοποίηση σε ένα από τα εργοστάσια με τη συμμετοχή 1.200 εργαζομένων, αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της απόφασης της αμερικανικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της Παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον, η Παλαιστινιακή Αρχή και εκπρόσωποί της αποφάσισαν το πάγωμα των επαφών με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ, Ριγιάντ αλ-Μάλικι, δήλωσε: «Κλείνοντας το γραφείο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης παγώνουν οι ίδιοι όλες τις επαφές. Αυτό που κάνουμε είναι η επισημοποίηση αυτής της κατάστασης».

ΜΟΥΜΠΙ.-- Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χτες σε τέμενος της πόλης Μουμπί της βορειοανατολικής Νιγηρίας, επίθεση που αποδίδεται στην ισλαμιστική οργάνωση «Μπόκο Χαράμ», η οποία βάζει συνήθως στο στόχαστρό της κατάμεστους δημόσιους χώρους όπως τεμένη και υπαίθριες αγορές.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κλείσει το φιλανθρωπικό ίδρυμά του, το οποίο έχει κατηγορηθεί ότι παραβίασε τους κανόνες που απαγορεύουν στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να χρηματοδοτούν τους επικεφαλής τους, τις εταιρείες τους ή τις οικογένειές τους. Το Δεκέμβρη του 2016 ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι θα κλείσει το ίδρυμα για να αποφύγει οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων, ωστόσο ακόμα δεν το είχε κάνει.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ