Παρασκευή 10 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΝΙΛΑ.-- Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, μιλώντας χτες σε τοπικούς αξιωματούχους του νότιου νησιού Μιντανάο, τους κάλεσε να εντείνουν τα μέτρα αστυνόμευσης για την «αποτροπή της τρομοκρατίας», απειλώντας σε αντίθετη περίπτωση με την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε περιοχές του Νότου, όπου δρουν μαοϊκοί αντάρτες του κινήματος NPA.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ευρωπαϊκές εταιρείες καυσίμων πουλούν σε αφρικανικές χώρες καύσιμα που έχουν τοξικές ουσίες 300 φορές πάνω από τα υψηλότερα ανεκτά επίπεδα που έχουν θεσπιστεί για χώρες της Ευρώπης, αποκάλυψαν χτες Νιγηριανοί αξιωματούχοι, σημειώνοντας πως αποφάσισαν να απαγορεύσουν την εισαγωγή τέτοιων καυσίμων στη χώρα τους. Παράλληλα, χτες, επιβλήθηκε τριήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας από τη δύση του ηλίου ως το ξημέρωμα στη νοτιοδυτική πολιτεία Οσούν της Νιγηρίας, όπου από την Τετάρτη ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε κοινότητες των φυλών Χάουζα και Γιορούμπα, με αποτέλεσμα το θάνατο αρκετών δεκάδων ανθρώπων.

ΣΕΟΥΛ.-- Ξεκίνησαν χτες σε δικαστήριο της Σεούλ στη Ν. Κορέα οι πρώτες ακροάσεις μαρτύρων στη δίκη του επικεφαλής του ομίλου Σάμσουνγκ, Λι Τζάε Γιονγκ, με κατηγορίες διαφθοράς κυβερνητικών αξιωματούχων, που συμπεριλαμβάνουν τη δωροδοκία με στόχο την ανάληψη δημοσίων έργων με προνομιακούς όρους. Αλλα τέσσερα διευθυντικά στελέχη της Σάμσουνγκ αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατηγορίες, σε μια υπόθεση που οδήγησε πέρσι στην αποπομπή και παραπομπή σε δίκη της πρώην Προέδρου Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν Χίε.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ