Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΕΟΥΛ.-- Αμερικανικό μαχητικό F-16 συνετρίβη χτες ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νότιας Κορέας. Ο πιλότος διασώθηκε. Η διοίκηση της αμερικανικής δύναμης που εδρεύει στην περιοχή ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος «αντιμετώπισε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εν πτήσει». Για τα αίτια της συντριβής δεν υπήρξε ενημέρωση. Πρόκειται για την τρίτη συντριβή αμερικανικού καταδιωκτικού τέτοιου τύπου στη Νότια Κορέα από τον περασμένο Μάη.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Οι μάχες στο Σουδάν μεταξύ του στρατού και της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης» έχουν αναγκάσει «σχεδόν 8 εκατομμύρια» ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ανακοίνωσε χτες ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Φίλιπο Γκράντι, ο οποίος βρίσκεται στην Αιθιοπία. Από τις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι.

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- Εκτός ελέγχου μαίνονταν χτες για τρίτη μέρα οι πυρκαγιές κοντά στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, αποτεφρώνοντας δασικές εκτάσεις και απειλώντας δημοφιλές τουριστικό θέρετρο στο παραθαλάσσιο χωριό Μπέτις Μπέι, μέρος του οποίου εκκενώθηκε τη Δευτέρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ