Τετάρτη 14 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΒΑΝΑ.-- Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ισχυρές βροχές που έπληξαν ανατολικές και κεντρικές περιοχές της Κούβας. Για την ασφάλεια των κατοίκων, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης απομάκρυνσης χιλιάδων από τα σπίτια τους, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές, μεταξύ άλλων στην επαρχία Λας Τούνας, όπου περίπου 7.000 στρέμματα καλλιεργειών καταστράφηκαν.

ΝΟΤΙΓΧΑΜ.-- Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν χτες σε επιθέσεις που χαρακτηρίζονται συνδεδεμένες, στο Νότιγχαμ της Βρετανίας. Δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί σε δρόμο στο κέντρο της πόλης τα ξημερώματα - πιθανότατα μαχαιρωμένοι. Λίγο μετά η αστυνομία έλαβε κλήση για περιστατικό σε κοντινή περιοχή, όπου ένα φορτηγάκι προσπάθησε να παρασύρει τρεις ανθρώπους, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι για νοσηλεία. Λίγο αργότερα, βρέθηκε σε άλλο δρόμο έξω από το κέντρο του Νότιγχαμ ακόμη ένας νεκρός άνδρας. Ως βασικός ύποπτος συνελήφθη ένας 31χρονος που φέρεται πως οδηγούσε το μικρό βαν. Τις σχετικές αστυνομικές έρευνες συνδράμει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν πρόκειται για τρομοκρατικές επιθέσεις.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Τουλάχιστον 14.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Μαγιόν στις κεντρικές Φιλιππίνες, από το οποίο εκτοξεύεται λάβα και εκλύονται επιβλαβή αέρια. Εκτιμάται ότι ίσως τους ζητηθεί να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους για μήνες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ