Παρασκευή 11 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Από την Κούβα ξεκινά σήμερα η περιοδεία του Ρώσου Προέδρου στη Λατινική Αμερική. Μεταξύ άλλων θα βρεθεί σε Αργεντινή και Βραζιλία. Στη Βραζιλία θα παραβρεθεί και στη Σύνοδο των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) που θα γίνει στις 15-16 Ιούλη. Εκεί, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση για εγκατάσταση της τράπεζας των BRICS στη Σαγκάη της Κίνας.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Μία ακόμα - η τέταρτη από τον προηγούμενο μήνα - επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σημειώθηκε χτες, στο Ουαζιριστάν του Πακιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους.

ΤΟΚΙΟ.-- Ενα 12χρονο αγόρι ήταν το τρίτο θύμα του τυφώνα «Νεογκούρι» που έπληξε τη Δυτική Ιαπωνία. Χτες, υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, ωστόσο συνέχισε να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, προκαλώντας σφοδρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Συγκρούσεις ενόπλων του «Ισλαμικού Κράτους» και Κούρδων μαχητών της Συρίας αναφέρθηκαν χτες στις βόρειες περιοχές της Συρίας που συνορεύουν με την Τουρκία, με επίκεντρο την πόλη Κομπάνι (γνωστή και σαν Αϊν Αραμπ). Το ίδιο 24ωρο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Λονδίνο εκτίμησε ότι πλέον οι νεκροί του πολέμου στη Συρία την τελευταία τριετία ξεπερνούν τους 170.000.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ.-- Ενας 34χρονος Αμερικανός αστυνομικός δολοφόνησε χτες το πρωί στο Χιούστον του Τέξας τη 32χρονη Βρετανίδα σύζυγό του, τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα δυο (ηλικίας πέντε και επτά ετών) ήταν δικά του, και την πεθερά του, προτού βάλει τέλος στη ζωή του με το ίδιο φονικό όπλο.

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ.-- Ο 58χρονος πρώην δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης επί της καταστροφής της πόλης από τον τυφώνα «Κατρίνα» το 2005, Ρέι Νάγκιν, καταδικάστηκε χτες σε 10ετή κάθειρξη για διαφθορά, δωροδοκία, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στο φακό παρακολούθησης του FBI και της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSAΠ) βρίσκονταν για τουλάχιστον ένα εξάμηνο οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες πέντε Αμερικανών επιφανών μουσουλμάνων, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματούχου της προηγούμενης κυβέρνησης του Προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους και του επικεφαλής της μεγαλύτερης οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων, υποστηρίζει έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα «The Intercept», με την οποία συνεργάζεται ο δημοσιογράφος Γκλεν Γκρίνγουολντ, γνωστός για τη δημοσίευση των αποκαλύψεων του Εντουαρντ Σνόουντεν στον «Guardian».

ΜΠΑΝΓΚΙ.-- Εκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τις σφαγές χιλιάδων χριστιανών και μουσουλμάνων αμάχων την τελευταία διετία στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία επιρρίπτει ευθύνες σε δεκάδες υψηλόβαθμους πρώην και νυν αξιωματούχους, ανάμεσά τους ο πρώην Πρόεδρος Φρανσουά Μποζιζέ και ο τελευταίος σφετεριστής της εξουσίας Μισέλ Ντζοτόντια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ