Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Παρέμβαση του εισαγγελέα υπήρξε με αφορμή τις ζημιές που σημειώθηκαν από εξωσχολικούς στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη στη Θεσσαλονίκη. Παρουσία του εισαγγελέα και των προϊσταμένων της εκπαίδευσης, με τις κάμερες να καταγράφουν, άρχισε η εκτίμηση των ζημιών. Η πολυήμερη κατάληψη των μαθητών του συγκροτήματος όπου στεγάζονται 7 ΕΠΑΛ, έληξε το Σάββατο.

*** Στάση εργασίας κάνει σήμερα ο Σύλλογος Δασκάλων Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» απαιτώντας την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιοχής. Η στάση έχει οριστεί για τις 2 πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου και για τις δυο πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου, ενώ έχει οριστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο γραφείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 8 το πρωί.

*** Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ν. Ηλείας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, έναν διευθυντή σχολείου της περιοχής της γιατί τιμώρησε με διήμερη αποβολή δυο μαθητές 13 - 14 χρονών που επιχείρησαν να κάνουν «κατάληψη» στο σχολείο τους. «Είχατε μπροστά σας κάποια παιδιά που ήθελαν να αγωνιστούν έστω και με λάθος τρόπο. Χρέος σας είναι να διδάξετε τα παιδιά να αγωνίζονται σωστά, για το σωστό και το δίκιο, για όλα αυτά που τους ανήκουν και τους στερεί το σύστημα. Αυτός είναι ο σύγχρονος Παιδαγωγός. Παιδαγωγός και τιμωρός. Τιμωρός του συστήματος», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής είχε φερθεί με τον ίδιο τρόπο και πέρσι όταν οι μαθητές αποφάσισαν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, η υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει και την ΕΛΜΕ Ηλείας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ