ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑμΕΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: Στην Αττική, στο Δήμο Γαλατσίου, λειτουργεί η μοναδική για το Λεκανοπέδιο και η δεύτερη σε όλη την Ελλάδα Επαγγελματική Σχολή ΑμΕΑ του ΟΑΕΔ. Η σχολή αυτή παραμένει ανοιχτή ύστερα από σκληρούς αγώνες των μαθητών και των εργαζομένων που απέτρεψαν σχέδιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για το κλείσιμό της.
Η σχολή τη φετινή χρονιά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησής της, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν υλικά για τα εργαστήρια, αλλά και οι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι τουλάχιστον για 4 μήνες.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ την αρμόδια Υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει ούτως ώστε:
1. Να αναβαθμιστεί η Επαγγελματική Σχολή ΑμΕΑ του ΟΑΕΔ στο Δήμο Γαλατσίου Αττικής με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης για παροχή υψηλού επιπέδου επαγγελματικής εκπαίδευσης, με βάση επιστημονικά καταρτισμένα αναλυτικά προγράμματα, και το πτυχίο της σχολής να κατοχυρώνει συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
2. Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα χρηματοδότησης της σχολής, με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής της, καταβολή όλων των δεδουλευμένων και μονιμοποίηση του προσωπικού για να μπορεί απερίσπαστο να αφοσιωθεί στις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των σπουδαστών με αναπηρίες της σχολής.
3. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες μελέτες και να εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος για να μεταφερθεί η σχολή σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις.
4. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από πλευράς κυβέρνησης ώστε να απορροφούνται σε μόνιμες θέσεις εργασίας με ευθύνη του δημοσίου όλοι οι σπουδαστές με την αποφοίτηση τους από τη σχολή και τις άλλες ανάλογες που υπάρχουν, σύμφωνα με το αίτημα της μαθητικής τους κοινότητας και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).
5. Να αναγνωριστεί το ειδικό εκπαιδευτικό έργο των εργαζομένων στη σχολή ώστε να μπορούν να παίρνουν το ειδικό επίδομα όπως γίνεται με τους άλλους εργαζομένους που δουλεύουν σε κέντρα εκπαίδευσης ΑμΕΑ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΠΟΣ ΑΕ: Σε αγανάκτηση έχει μετατραπεί η αγωνία, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα που διακατέχει τους εργαζόμενους στη ΔΕΠΟΣ.
Σήμερα είναι απλήρωτοι για δεδουλευμένα από 1/1/2008 και τους οφείλονται μεγάλα ποσά από προηγούμενα έτη. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι απλήρωτα από 1/3/2006 και τα χρέη προς αυτά είναι περίπου 1,7 εκατ. ευρώ. Η έξωση της επιχείρησης από τα γραφεία της είναι προ των πυλών.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, Νίκος Καραθανασόπουλος και Λιάνα Κανέλλη ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΛΒΙΖ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Στο Πλατύ Ημαθίας, το Δεκέμβρη του 2007, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο εργοστάσιο ΕΛΒΙΖ (Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών), με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η μονάδα παραγωγής ζωοτροφών και να διακοπεί η παραγωγική λειτουργία του εργοστασίου.
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο, στο οποίο δουλεύουν 100 περίπου εργαζόμενοι, παράγει 2.000 τόνους ζωοτροφών την ημέρα και καλύπτει τις περισσότερες κτηνοτροφικές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα. Το γεγονός ότι το εργοστάσιο δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία, αν και έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από την πυρκαγιά, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των 100 περίπου εργαζομένων για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν την ανεργία, αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:
ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 06-11-02 ΕΩΣ 07-03-03: Η αρμοδιότητα αναγνωρίσεων τίτλων σπουδών της αλλοδαπής στους κλάδους Μουσικής και Καλών τεχνών μεταφέρθηκε από το ΔΙΚΑΤΣΑ στα αρμόδια Τμήματα με το νόμο 3027/2002. Δέκα μήνες αργότερα εκδόθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο Υπουργική Απόφαση (Φ26748/Β3/4-4-2003) η οποία ρύθμιζε τα κριτήρια και τον τρόπο εφαρμογής του νόμου. Και ενώ όλα τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών (πλην του Ιονίου Πανεπιστημίου) περίμεναν την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για να προχωρήσουν στη διαδικασία αναγνώρισης, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου προχώρησε παρανόμως σε αναγνώριση 41 τίτλων σπουδών αλλοδαπής με αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσής του (6-11-2002, 13-12-2002 και 7-3-2003).
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Κώστας Αλυσανδράκης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό: