Κυριακή 28 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΙΔΕΙΑ

Πατριδογνωμόνιο
Ο βάτραχος και το άρωμα Ισλάμ!..

Ο βάτραχος, ύψους 44 χιλιοστών, δηλαδή ούτε πέντε πόντους, «χτυπήθηκε» στην ξεφτιλο-δημοπρασία εκατόν σαραντατέσσερις χιλιάδες ευρώ και κάτι ψιλά. Το μυαλό αυγού κότας που απαιτείται για να παρακολουθήσει κανείς την υπόθεση «Κρίστις» - βασιλιάδες και λεφτάδες - σίγουρα χωράει σε μία από τις έξι αυγουλιέρες που πουλήθηκαν, λέει, προς 6.000 ευρώ.

Τέτοια φτυσιά στα μούτρα μας όχι ότι έχει καιρό να συμβεί, σύντροφοι, αλλά τούτη η ροχάλα ήταν πολύ στραφτερή και γκλαμουράτη. Η δε... τάχαμου πολιτική διάσταση της λίστας των έτσι κι αλλιώς κλεμμένων από το λαό πολύτιμων αντικειμένων του φυτευτού παλατιού, μόνον ως διαφήμιση προέκυψε τόσο των συμφερόντων, όσο και των εξωφρενικών κερδών πωλητών κι αγοραστών.

Αλλά άμα το μυαλό αιχμαλωτιστεί απ' τις οθόνες και την πολιτική σκοπιμότητα μιας άθλιας μαζικής επικοινωνίας και κλειστεί σε δυο ασημένια βαζάκια μουστάρδας, που πουλήθηκαν όσο 15 χρόνων μισθοί ενός απλού εργαζόμενου του 21ου αιώνα, τότε δύσκολα γίνεται αντιληπτός ο κίνδυνος από τη δηλητηριώδη αντίληψη περί «αρώματος Ισλάμ...».

Μέσα στο ξεκατίνιασμα των Κρίστις και των τέως και νυν «ταγών» της δημόσιας ζωής ξεπετάχτηκε και η προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα». Αλλωστε, την είχε κι αυτήν επαρκώς διαφημίσει με περισσήν ανυπομονησιά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ομως ανάμεσα στ' ασημικά και τα τρελά ποσά, «αναλυτές» γνωστοί και μη εξαιρετέοι (σαν τον κ. Δρούγο, λόγου χάρη) πέταξαν το καθοδηγημένο δηλητήριο. Αυτοί οι τρομοκράτες αποπνέουν άρωμα Ισλάμ!.. Ενα κανάλι θυμήθηκε τον Κάρλος και είχε δηλώσεις του ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν αποθήκες όπλων στην Ελλάδα και... πυρομαχικών στον ελληνικό στρατό.

Σα να τους επισκέφθηκε όλους στον ύπνο τους ο Μπους, η Κοντολίζα, ο Μίλερ κι όλοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι και τους αποκάλυψαν την ισλαμική σχέση της ρουκέτας και πόσο από το Κοράνι εκτοξεύτηκε εναντίον του Αμερικανού γυπαετού.

Την ώρα που το αίμα στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Λίβανο, στο Σουδάν ρέει εφιαλτικά και γεμίζει τις δεξαμενές της κόλασης, μια θεμελιώδης αλλαγή πολιτικής έρχεται σα θανατηφόρο αέριο μουστάρδας και προετοιμάζει την ιστορικά και δίκαια φιλοπαλαιστινιακή θέση του ελληνικού λαού να δεχτεί τη δαιμονοποίηση κάθε μουσουλμάνου κι εν τέλει των Παλαιστινίων και των αντιστεκόμενων στην αμερικάνικη εισβολή Ιρακινών κι όλου του ισλαμικού κόσμου.

Θέλει προσοχή κι αγώνα, σύντροφοι, να στρέψεις το βλέμμα των πολλών απ' τις πιατέλες και τις σουπιέρες και τις καρέκλες των πρώην ανακτόρων στο φριχτό τείχος που υψώνεται στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Τώρα οι ιμπεριαλιστές, πριν εκδικηθούν για την ήττα τους στο Λίβανο και επιτεθούν στο Ιράν και τη Συρία, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως σύμμαχο και πρόθυμο ορμητήριο, τώρα θα περάσουν το μήνυμα που θέλουν σε πλατιές μάζες, βοηθούμενοι από τους... «επαναστάτες» της προκήρυξης. Τώρα, που μας επιδεικνύουν τη λίστα της τιμολόγησης της ζωής και της εργασίας του καθενός μας.

Γιατί, ωρέ σύντροφοι, τι αξία έχουμε εμείς κι ο κάθε ισλαμιστής μπροστά στο βάτραχο των 44 χιλιοστών; Μόνο αν γεμίσουμε τους δρόμους με υψωμένες τις γροθιές και ανοιχτά τα μάτια στην πολιτική απάτη των καιρών, θα φανεί η δύναμη που τρομοκρατεί τους πραγματικούς και φτιαχτούς τρομοκράτες των λαών. Και δε χωράει μήτε σε σουπιέρα, μήτε σε σαλατιέρα, μήτε πληρώνεται μ' όλο το χρυσάφι του ήλιου. Οι έμποροι της νοημοσύνης μας ήταν πάντα οι έμποροι των εθνών, των λαών, των νεκρών και των βολεμένων κι αβόλευτων ζωντανών...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ