Παρασκευή 9 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ: Τη συνέχιση της αποχής την Τρίτη 13, Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Απρίλη, μέρες συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σε πρόσφατη συνεδρίασή της. Σε ανακοίνωσή της μιλά για το «θεσμικό ρόλο του δικηγόρου και των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συστηματικά αμφισβητείται και υπονομεύεται, με διοχετευόμενη παραπληροφόρηση, βλαπτική για το κύρος, την αξιοπρέπεια των δικηγόρων, ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, ως επιστημόνων, ως ενεργών πολιτών» και για «όσους επιθυμούν τη μετατροπή, την αλλοίωση του δικηγορικού επαγγέλματος - λειτουργήματος, καθώς και τη μετατροπή των Δικηγορικών Συλλόγων σε συνεταιρισμούς.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΦΑΡΣΕΡ: Τα τηλεφωνικά κέντρα της Αμεσης Δράσης, του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής είχαν πάρει «φωτιά» από έναν 39χρονο, που συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στη Βορειοανατολική Αττική. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την αστυνομία, έπαιρνε τηλέφωνα στα τρία τηλεφωνικά κέντρα και προειδοποιούσε για βόμβες, ενημέρωνε για τροχαία δυστυχήματα, αλλά και για φωτιές. Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ο 39χρονος είχε στην κατοχή του δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ από τη Θεσσαλονίκη ζητούν από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να «αποκαθηλωθούν» οι εικόνες και τα θρησκευτικά σύμβολα από τα δικαστήρια της χώρας, θεωρώντας ότι η ανάρτησή τους είναι αντίθετη στο Σύνταγμα, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, αλλά και παράνομη. Ο ένας εκ των δικηγόρων δηλώνει άθεος, η δεύτερη βουδίστρια και ο τρίτος δηλώνει μεν χριστιανός ορθόδοξος, απορρίπτοντας, όμως, την εμπλοκή των συμβόλων της πίστης στην ενάσκηση της κοσμικής εξουσίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ