Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ Ν. Κουνταρδά αναγνώρισε ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος ως το πρόσωπο που του επιτέθηκε και τον χτύπησε τρία χρόνια πριν, στα Εξάρχεια. Στη δίκη που ξεκίνησε χτες, στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας και θα συνεχιστεί στις 15 Γενάρη, εκτός από τον Ν. Κουνταρδά, στο εδώλιο κάθισαν και άλλοι τέσσερις, τους οποίους έχει εμπλέξει στην υπόθεση ο επίσης κατηγορούμενος Στ. Μαλινδρέτος. Ο τελευταίος φυγοδικεί.

Ο Χρ. Πολυζωγόπουλος, καταθέτοντας υποστήριξε ότι αυτοί που του επιτέθηκαν «ήταν όργανα μηχανισμών και ήθελαν να με χτυπήσουν». Οπως τόνισε, ήταν στοχευμένα χτυπήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο θάνατο. Ο μάρτυρας είπε για τη στάση της αστυνομίας ότι «ήταν απλός θεατής», ενώ απέδωσε την επίθεση στη συνδικαλιστική του δράση που «ενοχλούσε κάποιους». Ο Ν. Κουνταρδάς από την πλευρά του, είπε ότι «εγώ θα αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν και δε θα πω ψέματα». Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είναι προφυλακισμένος από τις 19 Ιουνίου, καθώς εμφανίστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία και ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, η οποία σημειώθηκε μία ημέρα μετά την αποφυλάκισή του στις 31.12.2004.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Για να πάρουν σύνταξη γήρατος οι αγρότισσες θα πρέπει να διαμένουν μόνιμα στην περιοχή των κτημάτων τους και μόνο προσωρινά να κατοικούν σε άλλη κοντινή περιοχή, καθώς και να αποδεικνύουν το ύψος του εισοδήματός τους από τα αγροτικά προϊόντα. Αυτό αναφέρει το Α' Τμήμα του ΣτΕ σε αυξημένη 7μελή σύνθεση και απέρριψε τη χορήγηση σύνταξης σε αγρότισσα που έμενε στο Αιγάλεω Αττικής και είχε αγρόκτημα στην Αμάρυνθο Ευβοίας. Ειδικότερα, η αγρότισσα υποστήριζε ότι από το 1951 μέχρι το 1995 ασχολήθηκε σε αγροτικές εργασίες σε κτήμα 12 στρεμμάτων με 120 ελιές, ενώ προσκόμισε και σχετικές βεβαιώσεις του Αγροτικού Συλλόγου και της Κοινότητας. Η αίτηση συνταξιοδότησης απορρίφθηκε από τον ΟΓΑ με το σκεπτικό ότι η αγρότισσα από το 1958 διέμενε στο Αιγάλεω και δεν ασχολήθηκε συστηματικά με αγροτικές εργασίες. Επίσης, ο ΟΓΑ υποστήριξε ότι ο βιοπορισμός της γυναίκας καλύπτονταν από τα εισοδήματα του συζύγου της που είναι συνταξιούχος του ΟΣΕ. Το δικαστήριο δέχτηκε τους ισχυρισμούς του ΟΓΑ και απέρριψε το αίτημα για συνταξιοδότηση της αγρότισσας.

ΣΤΟ ΦΕΚ Β' 2590 δημοσιεύτηκε η ανάκληση της απόφασης, με την οποία το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» αναγνωρίστηκε ως κατάλληλο για τη χορήγηση πλήρους χρόνου άσκησης των γιατρών στην ειδικότητα της Ιατρικής της Βιοπαθολογίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ