Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΠΕΜΕΝ: Σε Γενική Συνέλευση καλεί τους μηχανικούς η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ σήμερα Πέμπτη 27 Μάρτη, στις 10 π.μ., στην αίθουσα της Ενωσης, προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα αγωνιστική τους στάση ενάντια στην αντεργατική, αντιναυτεργατική πολιτική.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις των εφοπλιστών στα ρυμουλκά - ναυαγοσωστικά και την ανοχή των λιμενικών υπηρεσιών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα, να συλλέγουν υπογραφές από τους ναυτεργάτες ότι δεν παραβιάζονται τα ωράρια εργασίας, καταγγέλλουν οι διοικήσεις της ΠΕΜΕΝ, του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και της Πανελλήνιας Ενωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών. Οι Ενώσεις απαιτούν την άμεση παρέμβαση και έλεγχο από το ΥΕΝ για την τήρηση και εφαρμογή των ωρών εργασίας και ανάπαυσης που προβλέπονται και να σταματήσουν οι παράνομες και εκβιαστικές ενέργειες των εφοπλιστών με τη συλλογή υπογραφών σε βάρος των ναυτεργατών.

ΑμΕΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη στις 11 π.μ. οι σπουδαστές και εργαζόμενοι του μοναδικού στην Αττική Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου. Διεκδικούν δουλειά για όλους τους απόφοιτους του ΚΕΚ, δημόσιο χαρακτήρα της σχολής κ.ά.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι δικηγόροι της Αθήνας στις 31 Μάρτη και 1 Απρίλη για το Ασφαλιστικό. Η πλειοψηφία του ΔΣ (οι παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ) απέρριψαν την πρόταση της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων» για τριήμερη απεργία, καθώς και για τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης των δικηγόρων Αθήνας. Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Παξινός, με διάφορες προφάσεις προσπάθησε να μη συζητηθεί η πρόταση της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης» για ένα πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων των δικηγόρων. Την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι και την επόμενη Δευτέρα αποφάσισαν και οι δικηγόροι του Πειραιά.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΙΚΑ: Την εκδικητική και τρομοκρατική τους μετάθεση σε άλλο υποκατάστημα του Ιδρύματος καταγγέλλουν δυο εργαζόμενοι στις επιτροπές αναπηρίας, μια εκ των οποίων είναι και μέλος της επιτροπής βάσης του σωματείου.

ΟΔΟΝΤΟΝΤΙΑΤΡΟΙ: Εκλογές διεξάγονται στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής στις 30 και 31 Μάρτη 2008. Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οδοντιάτρων» καλεί τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και ιδιαίτερα του νέους οδοντιάτρους να την ενισχύσουν αποφασιστικά και να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης για να ενισχυθεί η κοινή δράση με το εργατικό - λαϊκό κίνημα που έχει ταξικο - αγωνιστικό προσανατολισμό.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: Τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - λήξη ωραρίου) και παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» στη Λάρισα, όπου γίνεται η συνδιάσκεψη των Περιφερειαρχών στις 28 και 29 Μάρτη, διοργανώνουν για τις 28/3 οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ