Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: Σε ψήφισμα της γενικής του συνέλευσης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής νομού Αττικής τονίζει την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις. Στη ΓΣ αποφασίστηκε η συγκρότηση τεσσάρων σωματειακών επιτροπών σε ισάριθμες επιχειρήσεις και η συγκρότηση Επιτροπής Νεολαίας και Πολιτισμού του Συνδικάτου.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: «Λουκέτο» μπήκε την περασμένη Κυριακή σε κατάστημα παιχνιδιών στο κέντρο της Αθήνας, ιδιοκτησίας Πανταζόπουλου, μετά από παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στο εμπόριο και έλεγχο που πραγματοποίησε η Επιθεώρηση Εργασίας. Ο ιδιοκτήτης οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου και του έγινε μήνυση για παράνομη λειτουργία του καταστήματος. Οι εμποροϋπάλληλοι είχαν εντοπίσει ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης λειτουργούσε και τα τέσσερα καταστήματα παιχνιδιών σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής και τις Κυριακές, απασχολώντας τους εργαζόμενους από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας για τη μετακίνηση των κεντρικών υπηρεσιών στις εγκαταστάσεις στη Λεωφόρο Κηφισίας 39 (που ήταν Ολυμπιακές εγκαταστάσεις). Καταγγέλλουν ότι οι νέοι χώροι δεν επαρκούν για τη στέγαση του προσωπικού και ότι δε διασφαλίζουν την ενότητα των υγειονομικών υπηρεσιών.

«ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»: Σήμερα οι εργαζόμενοι κάνουν στάση εργασίας (8-11 π.μ.) και διεκδικούν την επιστροφή χρημάτων από επιδόματα που καταβλήθηκαν, όπως προβλέπει πόρισμα του υπουργείου Οικονομικών.

ΚΕΠ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, διεκδικώντας την αναγνώριση της προϋπηρεσίας, την παραμονή όλων των συναδέλφων τους στην εργασία, τη σύσταση και προκήρυξη όλων των υπολειπόμενων θέσεων, όπως αυτές αντιστοιχούν στο ήδη υπάρχον προσωπικό και άλλα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ