Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΧΡΥΣΠΑ: Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από χτες οι εργαζόμενοι της φαρμακευτικής εταιρείας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον Απρίλη, με την εργοδοσία να επιμένει, ότι πρέπει να δουλεύουν και να πληρώνονται με «φιλοδωρήματα» λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ωστόσο, το εργοστάσιο δουλεύει κανονικά και οι εργάτες καλούνται να φορτωθούν τις συνέπειες από τους σφοδρούς ανταγωνισμούς μεταξύ των καπιταλιστών του κλάδου.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Σε δύο απολύσεις γυναικών εργαζομένων, αορίστου χρόνου, προχώρησε η διοίκηση της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αμαλιάδας με την αιτιολογία ότι η Ενωση πρέπει να εξυγιανθεί. Η Γραμματεία Ηλείας του ΠΑΜΕ, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των δύο εργαζομένων, ζητά την άμεση επαναπρόσληψή τους και καλεί τη διοίκηση να μην «πειράξει» τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων της Ενωσης. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο αμέσως επόμενο ΔΣ της Ενωσης, το οποίο με ευθύνη της Διοίκησης αναβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

ΚΟΥΝΣΤΟΦ: Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και την περιφρούρηση του εργοστασίου οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ξύλου «Κούνστοφ» στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία από τις αρχές του χρόνου. Χτες, μέσα από συνάντηση που έγινε, η εργοδοσία εμφανίσθηκε αδιάλλακτη και τους κάλεσε και πάλι να επιστρέψουν στη δουλειά χωρίς καμία δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων. Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται σταθερά οι ταξικές δυνάμεις του Συνδικάτου Ξύλου και το ΠΑΜΕ.

ΔΟΥΚ: Απλήρωτοι για τους μήνες Μάη και Ιούνη παραμένουν οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Οργανισμό Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων Βόλου (ΔΟΥΚ). Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, ο Δήμος Βόλου, ο οποίος πιστά υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης «επιτίθεται με τον πλέον βάρβαρο τρόπο ενάντια όχι μόνο στα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και στην ίδια τη ζωή τους αφού αφήνει απλήρωτους τους υπαλλήλους του για μεγάλο χρονικό διάστημα». Και σημειώνει, επίσης, ότι«ο Δήμος Βόλου και ο δήμαρχος προσωπικά έχει στοχοποιήσει στο Δημοτικό Ραδιόφωνο δύο εργαζόμενους με κατασκευασμένες συκοφαντίες, στοχεύοντας να χτυπήσει την έντονη συνδικαλιστική τους δράση για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν όλο το λαό του Βόλου να βγάλει τα συμπεράσματα του από τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή και στις επικείμενες εκλογές να αναδείξουν στην ηγεσία του Δήμου τις δυνάμεις που πιστά υπηρετούν και αγωνίζονται για τα δικαιώματα του λαού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ