Κυριακή 2 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με το Συνέδριο της FIDE στο Τορίνο, έγινε και η εκλογή του νέου Προέδρου για την Ευρωπαϊκή ζώνη της FIDE με νικητή τον Σλοβένο Μπορίς Κουτίν, ο οποίος έλαβε 28 ψήφους, έναντι 21 ψήφων του αντιπάλου του, Ισπανού Οτσόα Αρ.

Μαζί με τον Κουτίν, εκλέχτηκαν για το προεδρείο της Ευρώπης, ο Βρετανός Γουόλς, (αναπληρωτής πρόεδρος), ο Γερμανός Μέτσινγκ (Γ. Γραμματέας) και ο Μαμέντοβ από το Αζερμπαϊτζάν (Ταμίας).

ΝΙΚΗΤΗΣ και στο 10ο Ανοικτό Τουρνουά του Ηρακλείου Αττικής (μετά την πρωτιά στην Πετρούπολη), ο Ι.Μ. Νίκος Καλέσης με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες.

Με τους ίδιους βαθμούς, αλλά μικρότερο συντελεστή ισοβαθμίας, ήταν και ο Ρώσος GM Κουλίκοφ. Στην 3η θέση ισοβάθμησαν επτά σκακιστές. Γεωργιάδης, Μαναγκάτζε, Κάρλοβιτς, Τασσόπουλος, Παργινός, Σιγάλας και Χειμάρας, όλοι με 7 βαθμούς.

Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Αλεξάνδρα Στείρη, (στο Ανοικτό του Ηρακλείου είχε ενσωματωθεί και το Ανοικτό Πρωτάθλημα Αττικής) με 6 βαθμούς, ενώ με τους ίδιους βαθμούς ήταν και η Ιουλία Μάκκα και η Νατάσα Παγάνογλου.

Στο Τουρνουά συμμετείχαν 191 σκακιστές και σκακίστριες μεταξύ των οποίων διακρίθηκαν επίσης και οι παρακάτω Νέοι - Νεανίδες: Ν. Παπαδόπουλος, Απ. Τσιροπούλας, Αν. Παπαργυρίου, Κ. Μαλαματάς, Αλ. Δούνης, Π. Χωματίδης, Γ. Χατζούδης, Ζωή Ιορδανίδου, Ελένη Στούμπου, Θ. Κουτσογιαννοπούλου και Χρστ. Λαγουμιντζή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ