Κυριακή 8 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις
  • ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΠΕΤΥΧΕ ο ΕΕΦΑΣ Ανω Βριλησσίων επί της ισχυρής ομάδας της ΠΣ Περιστερίου στον 3ο γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Παμπαίδων <8 με 2-1.

Την περασμένη Κυριακή παίχθηκε ο 4ος γύρος με πρωτοπόρους: ΑΣΟ Πετρούπολης (7β.) - ΕΟΣ Αχαρνών (8β.), ΣΟ Αιγάλεω (7,5β.) - ΦΟΝ Ηρακλείου (5,5β.), Πανιώνιος ΓΣΣ (4β.) - ΑΟ Τρεις Αστέρες (7,5β.), Ζήνων Γλυφάδας Β' (6β.) - Ζήνων Γλυφάδας Α' (6β.), ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης (5β.) - ΣΟ Περιστερίου (5,5β.), ΑΣ Παπάγου (4,5β.) - ΟΠΑ Φιλοθέης Α' (6,5β.), ΑΣΟ Πετρούπολης Β' (5β.) - ΑΠΟ Αίγλη Παπάγου Α' (5β.), ΣΟ Καλλιθέας (4,5β.) - ΕΕΦΑΣ Ανω Βριλησσίων (5β.). Συμμετείχαν 32 ομάδες.

  • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ και του «Ρ» που ζήτησαν να αναφερόμαστε συχνά - πυκνά στην ορολογία, την ωφελιμότητα, το πώς να διαβάζεται μια παρτίδα (αλγεβρικά και άλλα σύμβολα) και γενικά μια αναφορά στα πρώτα σκακιστικά... βήματα. Ηδη μια πρώτη αξιόλογη αναφορά κάναμε στις 18 Οκτώβρη.

Το σκάκι είναι ευεργετικό στις μικρές ηλικίες. (Προσοχή: Κάτω των 5 χρόνων, όχι συνδυασμούς, αλλά γνωριμία με τα κομμάτια και τις κινήσεις τους) για την εντόπιση και εξάλειψη ορισμένων αδυναμιών. Το σκάκι βοηθάει τα παιδιά να κατανοούν την πραγματικότητα γύρω τους και ταυτόχρονα να την αξιολογούν διακρίνοντας το σημαντικό από το ασήμαντο. Μια παρτίδα σκάκι χωρίζεται σε 3 μέρη: Το άνοιγμα, το μέσον και το φινάλε. Κάθε μέρος έχει τις δικές του αρχές. Μερικές αρχές του ανοίγματος είναι: 1. Η μάχη για την κυριαρχία του κέντρου. (Τετράγωνα δ4 - ε4 - ε5 - ε4 το μικρό κέντρο και γ3 - γ6 - ζ6 - ζ3, το μεγάλο κέντρο 2. Η γρηγορότερη και δραστική ανάπτυξη των ελαφριών (Ι+Α) και των βαριών (Β+Π) κομματιών. 3. Η δημιουργία συνθηκών για γρήγορο Ροκέ (μια ειδική κίνηση που θα περιγράψουμε στον επόμενο «Ρ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ