Πέμπτη 6 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τρομοκράτης ιμπεριαλισμός

Τα εγκλήματα που διαπράττει ο ιμπεριαλισμός, τόσο ο αμερικάνικος, όσο και ο ευρωπαϊκός, στις μέρες μας είναι καθημερινά και έρχονται να προστεθούν στα παλιότερα που έχουν στοιχίσει εκατόμβες νεκρών, για να θυμηθούμε μόνο τη Χιροσίμα, το Ναγκασάκι, τους δολοφονημένους στη Λατινική Αμερική από τις χούντες που στήριζαν, τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Αυτό που συμβαίνει καθημερινά στη μαρτυρική Γάζα πληγώνει κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο. Η εικόνα των παιδιών που δε συμπλήρωσαν ακόμα το πρώτο έτος της ηλικίας και έπεσαν δολοφονημένα από τις ισραηλινές βόμβες εξοργίζει. Το κοριτσάκι που σκοτώθηκε μόλις 20 ημερών(!) από επιδρομή το βράδυ της Τρίτης είναι το τελευταίο πειστήριο του εγκλήματος.

Οι βομβαρδισμοί αμάχων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ από τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες (στους οποίους συμμετέχουν και Ελληνες στρατιώτες, και παρέχουν υπηρεσίες επιμελητείας με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) είναι συχνό φαινόμενο. Η προχτεσινή επιδρομή του αμερικάνικου στρατού με πυραύλους σε κατοικημένη περιοχή στη Σομαλία, που είναι άγνωστο πόσα θύματα είχε, δείχνει ότι η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα δεν έχει όρια. Αμεση είναι η εμπλοκή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και στην επιδρομή που έγινε την 1η Μάρτη στο Εκουαδόρ και οδήγησε στο θάνατο του ηγέτη των ανταρτών επαναστατών της Κολομβίας, Ραούλ Ρέγιες, και άλλων 22 αγωνιστών.

Ολα αυτά τα εγκλήματα, που πραγματοποιούνται στο όνομα της «πάταξης της τρομοκρατίας», «των ισλαμιστών φανατικών», του φαντομά της «Αλ Κάιντα», του «κομμουνιστικού δακτύλου», είτε απευθείας από τους ιμπεριαλιστικούς στρατούς επέμβασης, είτε από τα τσιράκια τους, όπως τα αντιδραστικά καθεστώτα του Ισραήλ ή της Κολομβίας, γίνονται υπό το βάρος του αρνητικού διεθνούς συσχετισμού δύναμης και του οξύτατου ενδομονοπωλιακού ανταγωνισμού. Ο ιμπεριαλισμός θεωρεί ότι μπορεί να δολοφονεί, να επεμβαίνει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Αυτό που οριζόταν ως διεθνές δίκαιο, κάτω από άλλες συνθήκες και με την παρουσία του σοσιαλιστικού συστήματος και κυρίως της ΕΣΣΔ, σήμερα τσαλαπατιέται απροκάλυπτα. Οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ είναι ακριβώς οι ιμπεριαλιστές, μεγάλοι και μικροί.

Η όποια δήθεν ευαισθησία, απέναντι στην ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται σε πολλές περιοχές του κόσμου, που εκφράζεται συχνά από εκπροσώπους του ιμπεριαλισμού, καταρρίπτεται από την ίδια την ουσία αυτού του απάνθρωπου κοινωνικού συστήματος, εξυπηρέτησης και μόνο των συμφερόντων των μονοπωλίων και της πλουτοκρατίας. Γιατί είναι στη φύση του συστήματος να λειτουργεί με τον πόλεμο, την καταστροφή και το θάνατο. Οι επεμβάσεις όπου Γης δίνουν διέξοδο σε συσσωρευμένα κεφάλαια για κερδοφόρες επενδύσεις και εκμετάλλευση φυσικών πόρων και λαών. Αρα, διαπραγμάτευση με τον ιμπεριαλισμό ή ρετουσάρισμά του, απλά, δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό που απαιτείται είναι μόνο ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος.

Το ΚΚΕ, στη χώρα μας, με την αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική δράση του και τη διεθνιστική του συνεισφορά, δεν καταδικάζει απλώς αυτά τα εγκλήματα. Καλεί πρώτα και κύρια τον ελληνικό λαό να αντιπαρατεθεί με το δικό του μέτωπο πάλης. Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος και θα ηττηθεί, αν σε κάθε χώρα οι λαοί σηκώσουν το ανάστημά τους, διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και τον πλούτο που παράγουν. Ετσι θα αρχίσουν να γράφουν τη δική τους ιστορία και θα στείλουν τον καπιταλισμό στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ