Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ανυπακοή και αντεπίθεση

«

Απέναντι στην ενότητα της πλουτοκρατίας, των μηχανισμών και των κομμάτων της πρέπει να εκφραστεί χωρίς καθυστέρηση η λαϊκή ενότητα στη γραμμή της ανυπακοής και της αντεπίθεσης για τα σύγχρονα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας». Αυτά σημείωνε το ΚΚΕ σε προχτεσινό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, με αφορμή την έκθεση και τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, που είχαν στο επίκεντρο το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και τις προωθούμενες από την κυβέρνηση ανατροπές. Το κάλεσμα και η αναγκαιότητα της ενιαίας λαϊκής πάλης που προβάλλει το ΚΚΕ είναι πιο επίκαιρα και ρεαλιστικά παρά ποτέ. Αναδεικνύεται σε ζήτημα και καθήκον πρώτης γραμμής για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Για τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, για τη νεολαία που είτε βρίσκεται στην παραγωγή, είτε ένα βήμα πριν από αυτήν.

Ο Ν. Γκαργκάνας ήρθε να συμπληρώσει τον κύκλο των άθλιων εκβιασμών που προηγήθηκαν με στόχο να τρομοκρατηθεί ο λαός, να σκύψει το κεφάλι και αδιαμαρτύρητα να δεχτεί τις νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό, στην Υγεία, στην Παιδεία, στις Συλλογικές Συμβάσεις. Τον ίδιο ρόλο κλήθηκαν να παίξουν σύσσωμοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, ο διορισμένος πρόεδρος της «Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων» Ν. Αναλυτής, εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ, το ΔΝΤ και η ΕΕ. Ολοι τους φρόντισαν να κάνουν καθαρό ότι το κεφάλαιο δεν είναι διατεθειμένο να χαρίσει κάστανα. Οτι η αύξηση της κερδοφορίας του, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του προϋποθέτουν να αγοράζουν οι καπιταλιστές φτηνότερη εργατική δύναμη. Προϋποθέτουν νέες ανατροπές σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που δεν μπορούν να περιμένουν.

Ο κοινός παρονομαστής στις παρεμβάσεις των εκπροσώπων του κεφαλαίου, ιδιαίτερα σε σχέση με το Ασφαλιστικό, είναι ένας: Η οικονομία δεν αντέχει, τα Ταμεία δεν έχουν λεφτά και γι' αυτό πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Ταυτίζουν τη δική τους κερδοφορία με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Φορτώνουν στους εργαζόμενους τα βάρη μιας οικονομίας που στόχο έχει τη δική τους κερδοφορία και μόνο. Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν αυτούς που δε χρωστάνε δεκάρα τσακιστή στα Ταμεία για τα τεράστια ελλείμματα που δημιούργησε η δική τους ληστρική πολιτική. Εχουν ενιαία στρατηγική απέναντι στην εργατική τάξη. Και τη στρατηγική αυτή υπηρετεί και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίας, που αναγνωρίζουν δίκιο στις προκλητικές αιτιάσεις του κεφαλαίου και μ' αυτόν τον τρόπο τις νομιμοποιούν.

Απέναντι σε όλους αυτούς, η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτήν που προτείνει το ΚΚΕ: Λαϊκή ενότητα και πάλη στη γραμμή της ανυπακοής και της αντεπίθεσης για τα σύγχρονα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας. Γιατί ο εργάτης δε χρωστάει σε κανέναν. Του χρωστάνε. Γιατί ο αυτοαπασχολούμενος πληρώνει ήδη διπλά και τρίδιπλα για να εξασφαλίσει άθλιες ασφαλιστικές παροχές και μια σύνταξη πείνας. Γιατί το διωγμένο από την ύπαιθρο παιδί του φτωχού αγρότη θα γίνει ο εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση που δε θα προλάβει να πάρει σύνταξη. Γιατί τα μέτρα που έρχονται έχουν στο στόχαστρο κύρια τη νεολαία, πριν ακόμα βγει στο μεροκάματο. Ολοι αυτοί έχουν συμφέρον να βρεθούν στο δρόμο για τις σύγχρονες ανάγκες τους. Με πρώτο σταθμό τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ