Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ανίσχυρη κυβέρνηση ισχυρός ο λαός

Πριν λίγες μέρες τόσο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγ. Μεϊμαράκης όσο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσαν, ότι οι «ισχυρές κυβερνήσεις» είναι βασικό στοιχείο της δημοκρατίας! Είτε είναι η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ, είπαν τα δύο στελέχη των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, είναι ο κοινός ταξικός σκοπός. Ισχυρή κυβέρνηση για την πλουτοκρατία. Γιατί θέλουν, με τη λαϊκή έγκριση - αυτό σημαίνει ισχυρή κυβέρνηση - να προωθήσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Οι ίδιοι λοιπόν αποκαλύπτουν τη στρατηγική τους σύμπλευση υπέρ του κεφαλαίου. Το επόμενο διάστημα, είναι σίγουρο, οι «έμπειροι» δημοσιογράφοι θα εντείνουν αυτή την προπαγάνδα, θα «πιπιλίσουν» όλοι μαζί το μυαλό του λαού για την αναγκαιότητα των ισχυρών κυβερνήσεων, αντιπαραβάλλοντας τους... κινδύνους που θα υπάρξουν αν δεν προκύψει. Κινδύνους για ποιον; Μα αβίαστα προκύπτει η απάντηση: Για την πλουτοκρατία, που θα βρίσκει εμπόδια, αν υπάρχει ανίσχυρη κυβέρνηση, χωρίς λαϊκή πλειοψηφία, για την εφαρμογή της πολιτικής των συμφερόντων της. Και αυτό βεβαίως θα είναι όφελος για τα λαϊκά στρώματα.

Για περισσότερα από 30 χρόνια στην Ελλάδα έχουμε ισχυρές κυβερνήσεις. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σχημάτιζαν σταθερές κυβερνήσεις. Ποια όμως είναι η λαϊκή εμπειρία από αυτή τη σταθερότητα; Είτε με «ισχυρή» κυβέρνηση της ΝΔ είτε με «ισχυρή» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οι εργαζόμενοι συνέχισαν να παίρνουν μισθούς φτώχειας, οι συνταξιούχοι συντάξεις πείνας, η λαϊκή οικογένεια πληρώνει αδρά για τις σπουδές των παιδιών της και την υγεία των μελών της, η ακρίβεια κατατρώει το πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Και χρόνο με το χρόνο τα μονοπώλια γιγαντώνονται, η πλουτοκρατία αυξάνει τα κέρδη της.

Η δικομματική εναλλαγή στην εξουσία με «ισχυρές» κυβερνήσεις έχει αποδειχτεί σωτήρια για το καπιταλιστικό σύστημα στην Ελλάδα. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο οι κεφαλαιοκράτες, μέσω των πολιτικών εκφραστών τους και των ΜΜΕ που κατέχουν, θα δημιουργήσουν ένα κλίμα εκφοβισμού και ιδεολογικής τρομοκρατίας, ισχυριζόμενοι ότι κινδυνεύει η χώρα να μείνει «ακυβέρνητη», επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού, για να αναδείξουν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους. Την ντόπια πλουτοκρατία δεν την ενδιαφέρει αν την κυβερνητική πλειοψηφία θα την αποκτήσει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, αφού και τα δυο κόμματα έχουν δεσμευτεί με τα προγράμματά τους ότι θα συνεχίσουν να δίνουν παροχές στους μεγαλοεπιχειρηματίες, θα ξεπουλήσουν ό,τι απόμεινε από τη δημόσια περιουσία, θα προχωρήσουν σε νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, θα αυξήσουν τα όρια συνταξιοδότησης, θα μειώσουν τις συντάξιμες αποδοχές...

Απέναντι, λοιπόν, στο εκβιαστικό ψευτοδίλημμα που θέτει συνολικά η καθεστηκυία τάξη περί ισχυρών κυβερνήσεων, ο λαός πρέπει να αναλογιστεί τον εφιάλτη που του ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα των εκλογών συνολικά στη ζωή του. Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να χάσουν άλλη μια ευκαιρία σ' αυτές τις εκλογές. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως η προπαγάνδα περί «ισχυρών κυβερνήσεων» τα παγιδεύει στην πολιτική της πλουτοκρατίας, για να τα κάνει αδύναμα να την αντιπαλεύουν. Γι' αυτό με την ψήφο τους να αποδυναμώσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, δυναμώνοντας την αντίσταση στη νέα λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται. Αδύναμη κυβέρνηση της πλουτοκρατίας σημαίνει ισχυρός ο λαός!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ