Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να φτάσουμε παντού!

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ, αύριο, με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι στέλνουμε το δικό μας δυναμικό μήνυμα. Οτι είμαστε αποφασισμένοι να φτάσει παντού, σε όλες τις περιοχές της χώρας, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η πρόταση για πλατιά στήριξη και μαζική υπερψήφιση των αγωνιστικών συνδυασμών συνεργασίας που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, η Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλοι αγωνιστές. Η αγωνιστική συσπείρωση ευρύτερων ριζοσπαστικών δυνάμεων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων αντεπίθεσης είναι δύναμη στήριξης του αγώνα των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα. Η ανάδειξή τους σε δήμους και νομαρχίες θα πολλαπλασιάσει τη δύναμη του εργατικού, του λαϊκού κινήματος για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των ανθρώπων του μόχθου για δουλιά, μισθούς και συντάξεις, εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι μια γενικευμένη πολιτική μάχη στο πεδίο αναμέτρησης της οποίας βρίσκονται όλα τα λαϊκά προβλήματα. Και αυτά, ή, πιο σωστά, η λύση τους, αυτή που προτείνει κάθε συνδυασμός, που υποστηρίζεται από συγκεκριμένο κόμμα ή κόμματα σε συνεργασία, αποτελεί το βασικό κριτήριο ψήφου. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θέλουν ενίσχυση των συνδυασμών που στηρίζουν για να στηριχτούν πιο αποφασιστικά τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και από την Αυτοδιοίκηση. Από κοντά και ο ΣΥΝ, που συναποφασίζει αντιλαϊκά μαζί τους σε ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ και σε τοπικές ενώσεις, ή όπου συνδιαχειρίζεται με το ΠΑΣΟΚ την αντιλαϊκή πραγματικότητα στις διοικήσεις δήμων και νομαρχιών.

Οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί μας, οι συνεργαζόμενες δυνάμεις, στις μέρες που απομένουν μπαίνουμε ακόμη πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά στη δράση, αποκαλύπτοντας τις άλλες δυνάμεις και τους συνδυασμούς τους που προσπαθούν να αποσιωπήσουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των θέσεών τους. Δίνουμε τη μάχη παντού, στους τόπους δουλιάς και κατοικίας, στους χώρους που σπουδάζει και ζει η νεολαία, με τις θέσεις των αγωνιστικών συνδυασμών, με την αναγκαιότητα να υπερψηφιστούν, γιατί έτσι συμβάλλουν στο να ανοίξει ο δρόμος αλλαγής συσχετισμού των δυνάμεων σε βάρος της πλουτοκρατίας, να ενισχυθούν οι αντιστάσεις στο θεσμό απέναντι στην επίθεση των επιχειρηματιών, αλλά και να πολλαπλασιαστεί η δύναμη του κινήματος με τη δράση των αγωνιστών εκλεγμένων.

Ετσι, αύριο, Κυριακή, μέρα πανελλαδικής εξόρμησης με τον «Ρ» στο χέρι, βάζουμε μαχητικά τη σφραγίδα για ένα άνοιγμα μέσα στο λαό και τη νεολαία που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Ως παρακαταθήκη για τη συνέχεια αμέσως, την επόμενη μέρα, μέχρι το βράδυ που θα κλείσουν οι κάλπες. Για να φτάνει και αύριο και καθημερινά η εφημερίδα μας, μαζί και η φωνή μας σε κάθε λαϊκό σπίτι, σε κάθε χώρο δουλιάς, εργοστάσιο και υπηρεσίες, στα μικρομάγαζα, στις σχολές, παντού. Να συζητήσουμε με τους λαϊκούς ανθρώπους για τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ και οι άλλες συνεργαζόμενες δυνάμεις και την αναγκαιότητα ενίσχυσής τους, ως πρωταρχικής υπόθεσης των ανθρώπων του μόχθου, ένα δυναμικό δηλαδή ξεκίνημα στην τελική ευθεία των εκλογών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ