Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας

Να, λοιπόν, που βρήκαν θέμα για να «διαφωνήσουν» κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Να, που, ενώ σε όλα συμφωνούν και όλα τα έχουν συνυπογράψει, από το μεροκάματο που το έχουν καθηλώσει στα 25 ευρώ και τις συντάξεις που τις μετέτρεψαν σε προνοιακά επιδόματα, μέχρι το Μάαστριχτ, τη Λισαβόνα και την ανταγωνιστικότητα, βρήκαν κι έστησαν σκυλοκαυγά για την Πρωτομαγιά! Οχι, βέβαια, για το περιεχόμενο αυτής της μεγάλης εργατικής μέρας, αλλά για το θεαθήναι... Αργία ή απεργία; Ιδού το μέγα διακύβευμα, με το οποίο θέλουν να παγιδέψουν τους εργαζόμενους. Αργία ή απεργία; Συμπαιγνία και υποκρισία, αυτή είναι η ουσία του θεάτρου που έστησαν.

Αυτοί που έχουν ρημάξει την εργατική τάξη δεν μπορεί να αναγορεύονται σε θεματοφύλακες της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Αυτοί, κυβέρνηση ΝΔ, «αντιπολίτευση» ΠΑΣΟΚ και πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, που τσαλαπατάνε τα εργατικά δικαιώματα, δε δικαιούνται να μιλούν γι' αυτήν τη μέρα.

Η Εργατική Πρωτομαγιά ανήκει στην εργατική τάξη. Και η εργατική τάξη δεν περιμένει από καμιά κυβέρνηση, από κανέναν εργατοπατέρα, να καθορίσουν το περιεχόμενό της. Οπως, χτες - στο διάβα των χρόνων - έτσι και σήμερα, οι εργάτες θα αποφασίσουν τι θα κάνουν. Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ποτισμένη με το αίμα των εργατών και κανένας υποκριτής, καμιά εξουσία, δε θα τη βάλει στο χρηματιστήριο της μικροπολιτικής.

Οι Εργάτες (με Ε κεφαλαίο), άλλωστε, δεν περιμένουν καμιά άδεια, καμιά κυβερνητική εγκύκλιο για να απεργήσουν και να τιμήσουν έτσι τους νεκρούς της τάξης τους, αλλά και να ανανεώσουν τον όρκο της συνέχισης της ταξικής πάλης, μέχρι την οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Και θα απεργήσουν! Αυτή είναι η απάντηση των εργαζομένων της χώρας μας. Θα απεργήσουν μαζικά και αποφασιστικά ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο και στους υπηρέτες του. Θα απεργήσουν, προβάλλοντας το ταξικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Κατεβαίνουν στην απεργία, διεκδικώντας τα αιτήματά τους. Απαιτούν την ικανοποίηση των αναγκών τους. Παλεύουν και με την απεργία της Πρωτομαγιάς για κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, σύνταξη στα 960 ευρώ, για το 35ωρο με 7ωρο, 5ήμερο.

Οργανωμένα, μαχητικά και ενωμένοι, δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Μπροστά στις πύλες των εργοστασίων περιφρουρούμε την απεργία. Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμα στην απεργία. Το κατακτάμε με το σπαθί μας.

Με τον ίδιο τρόπο, κατεβαίνουμε «συν γυναιξί και τέκνοις» στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, φτάνουμε όλοι στις διαδηλώσεις που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις. Με το κόκκινο λάβαρο της μνήμης και των ταξικών αγώνων. Με αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας, βάζουμε τη σφραγίδα μας, τη σφραγίδα της τάξης μας, και σ' αυτήν την Πρωτομαγιά. Στην Πρωτομαγιά του 2005.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ