Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Σήμερα διαδηλώνουμε...

Σήμερα διαδηλώνουμε. Στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Αρεως, όλοι μαζί, από όλη την Ελλάδα, ενώνουμε τη φωνή μας, για να διαμηνύσουμε όσο δυνατότερα γίνεται πως δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο την ανέχεια, στην οποία έχει καταδικάσει τη λαϊκή οικογένεια η ασκούμενη πολιτική. Κάνουμε την οργή μας αγώνα και εναποθέτουμε σ' αυτόν τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο. Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ έχουμε όλοι θέση. Τη θέση που μας υποδεικνύει η ευθύνη να γίνουμε μέρος της λύσης, γιατί διαφορετικά θα παραμένουμε, έστω άθελά μας, μέρος του προβλήματος. Οποια μορφή κι αν έχει αυτό για τον εργαζόμενο, τον αγρότη, τον επαγγελματοβιοτέχνη, τον άνεργο, τους νέους, τις γυναίκες.

Κανείς, φυσικά, δεν ισχυρίζεται ότι ένα συλλαλητήριο αρκεί για να δρομολογηθούν λύσεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Αυτό είναι ένα έργο πολλαπλών πράξεων. Η αρχή, όμως, είναι το ήμισυ του παντός. Σήμερα, από την παρουσία μας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αν αυτό το συλλαλητήριο θα αποτελέσει την απαρχή νέων, πιο δυναμικών αγώνων, αν θα δώσει ώθηση στη λαϊκή συσπείρωση και πάλη και κατά πόσο θα επιδράσει ευεργετικά στην αγωνιστική ανάταση του λαϊκού κινήματος. Η μαζική συμμετοχή εργατών κάθε κλάδου, αγροτών και μικρομεσαίων από όλη τη χώρα μπορεί να βάλει το θεμέλιο λίθο για την οικοδόμηση μιας ισχυρής συμμαχίας, βασισμένης σε εκείνα που τους ενώνουν και που είναι απείρως σπουδαιότερα απ' όσα τους χωρίζουν. Βασισμένης στην παραδοχή πως κοινός είναι ο αντίπαλος, κοινή η αιτία πρόκλησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, άρα δεν μπορεί παρά κοινή να είναι και η απάντησή τους.

Η μαζικότητα του σημερινού συλλαλητηρίου είναι η βασική προϋπόθεση για την ανάδειξη και υποστήριξη ενός διεκδικητικού πλαισίου, που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Ενα πλαίσιο αιτημάτων, που δε διαμορφώθηκε στα τυφλά, αλλά παίρνοντας υπόψη το διαρκώς αυξανόμενο πλούτο, τα κέρδη που «ανθίζουν» γιατί ποτίζονται από το δικό μας ιδρώτα. Και είναι τέτοιου μεγέθους, που θα μπορούσαν να εγγυηθούν την ικανοποίηση τόσων και ακόμα περισσότερων αιτημάτων. Με την παρουσία μας λοιπόν, βάζουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας πιο ψηλά, να προσανατολίζει και τους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Αγώνες, που μπορεί να είναι αποτελεσματικοί στο βαθμό που θα συνιστούν καρπό της λαϊκής ενότητας για την περιφρούρηση και τη διεύρυνση δικαιωμάτων, αλλά, κυρίως, στο βαθμό που αυτή θα μετασχηματίζεται σε ένα ισχυρό λαϊκό μέτωπο, που θα συγκρουστεί και θα ανατρέψει την αιτία των λαϊκών προβλημάτων, την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου. Η μαζικότητα του σημερινού συλλαλητηρίου θα φωτίσει αυτήν την αναγκαιότητα. Κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να κάνουμε το βήμα που θα μας φέρει στο Πεδίον του Αρεως.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ