Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Παροχολογία αθλιότητας

Το τελευταίο διάστημα, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, οι Ελληνες πολίτες δέχονται έναν καταιγισμό υποσχέσεων από την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τους υποψήφιους του δικομματισμού. Αυτοί που ευαγγελίζονται τον «εκσυγχρονισμό» σε όλες τις εκδοχές του, οι θιασώτες του σύγχρονου «πολιτικού μάρκετινγκ», καταφεύγουν και πάλι στις παλιές και δοκιμασμένες μεθόδους της χειραγώγησης των λαϊκών συνειδήσεων και της ψηφοθηρίας: Ρουσφέτι, παροχολογία, εκβιασμός, συναλλαγή... Στήνεται πάλι ο πλειστηριασμός της αθλιότητας, στον οποίο ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, αλλά και οι υποστηριζόμενοι απ' αυτούς υποψήφιοι πλειοδοτούν.

Το χορό ανοίγει η κυβέρνηση. Φορολογικές ελαφρύνσεις, επιδόματα για συνταξιούχους, ανακοινώσεις προσλήψεων, καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες... Ψίχουλα, που, ήδη, έχουν φαγωθεί από τους κερδοσκόπους στην αγορά, από την ακρίβεια την οποία κήρυξε «ανύπαρκτη» ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Στο άλλο μέτωπο, κυβέρνηση και υποψήφιοι του δικομματισμού ανακοινώνουν προγράμματα για «βοήθεια στο σπίτι» για τους ηλικιωμένους, για νέες θέσεις εργασίας σχολικών φυλάκων, σχολικών τροχονόμων και άλλα. Βιτρίνα, που επιχειρεί να κρύψει μια σκληρή πραγματικότητα. Την πραγματικότητα, που ζουν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και φέρνει την Ελλάδα στην τελευταία θέση όσον αφορά τις κοινωνικές δαπάνες και στις πρώτες θέσεις της ανεργίας.

Σα να ζουν σε άλλον πλανήτη, οι κάτοικοι της Αθήνας βλέπουν στα πολυτελή διαφημιστικά του κ. Παπουτσή και της κ. Μπακογιάννη μιαν άλλη πόλη, όχι αυτήν στην οποία προσπαθούν καθημερινά να επιβιώσουν. Εργα πάσης φύσεως, πράσινο, πάρκινγκ, χώρους ψυχαγωγίας, άθλησης... «Λαγούς με πετραχήλια» από τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων, που ευθύνονται αποκλειστικά για το σημερινό κατάντημα της πρωτεύουσας. Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες σε όλη τη χώρα υπόσχονται να μεταμορφώσουν τις πόλεις και τους νομούς. Υπόσχονται πραγματική κοσμογονία για την επόμενη τετραετία. Ολα καλά, αλλά όταν τους ρωτάς, από πού θα χρηματοδοτηθούν όλα αυτά, αρχίζουν τα δύσκολα... Μετά τις εκλογές, βέβαια, θα αποκαλύψουν ότι όλα αυτά «θα» γίνουν με την επιβολή νέων, πρόσθετων φόρων και αυξήσεις των τελών από τους δήμους και τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, ή με την ανταποδοτικότητα, δηλαδή την πληρωμή της κακής ποιότητας υπηρεσίας που παρέχουν.

Πρόκειται για μια εκστρατεία, που θίγει, όχι μόνον τη νοημοσύνη, αλλά και την αξιοπρέπεια εκατομμυρίων ανθρώπων, μισθωτών, αγροτών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων, νέων. Θύματα μιας πολιτικής που ασκούν εναλλάξ οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέα Δημοκρατίας, που καλούνται να ενισχύσουν τους θύτες, να δώσουν νέα ώθηση σ' αυτήν την πολιτική.

Ζήτημα τιμής για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, να γυρίσουν την πλάτη στους εμπόρους της αθλιότητας. Να ενισχύσουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς, που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ και υπόσχονται τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική: Το δρόμο του αγώνα, της διεκδίκησης, της ανυπακοής, της αντεπίθεσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ