Τρίτη 9 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Σήμερα όλοι με το ΠΑΜΕ!

Η Α. Μέρκελ έρχεται σήμερα στην Ελλάδα σαν αρχηγός ενός κράτους - μέλους της ΕΕ και της Ευρωζώνης, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας. Κουβαλάει μαζί της όλες τις αντιθέσεις που θέριεψαν στο εσωτερικό της λυκοσυμμαχίας στη διάρκεια της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, την οποία προσπαθούν να διαχειριστούν ελεγχόμενα και να εξασφαλίσει το κάθε κράτος - μέλος τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τα μονοπώλια που εκπροσωπεί. Η Γερμανία, η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της ΕΕ δεσμεύονται από τις βαθιά αντιδραστικές, αντιλαϊκές συνθήκες και τις συμφωνίες που έχουν συνυπογράψει στα πλαίσια της ΕΕ και οι οποίες έγιναν για να υπηρετηθεί το γενικό συμφέρον των μονοπωλίων της Ευρωένωσης, έναντι των ανταγωνιστριών καπιταλιστικών οικονομιών.

Αυτές οι συμφωνίες προβλέπουν τις αντεργατικές αντιλαϊκές ανατροπές που επιταχύνονται στην Ελλάδα σε συνθήκες κρίσης και οι οποίες, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, έχουν θεσμοθετηθεί σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ ή τώρα θεσμοθετούνται. Κοινή συνισταμένη αυτών των μέτρων είναι το φτήνεμα της εργατικής δύναμης και η παραπέρα μονοπώληση κλάδων της παραγωγής, με στόχο να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Καθόλου τυχαία, Μέρκελ και Σόιμπλε δήλωναν χτες ότι η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα έχει για στόχο να επιταχύνει τη συζήτηση και τα μέτρα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Ο καημός και η αγωνία όλων είναι να βάλουν την καπιταλιστική κερδοφορία σε τροχιά μεγέθυνσης, φορτώνοντας την κρίση στο σβέρκο του λαού.

Οσο περισσότερο συνειδητοποιείται ο χαρακτήρας της κρίσης και κερδίζει έδαφος η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, τόσο το κεφάλαιο και τα αστικά επιτελεία θα γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά στη χειραγώγηση, στον αποπροσανατολισμό και τελικά στον αφοπλισμό του κινήματος. Η στάση όλων των άλλων κομμάτων, της πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τα συνθήματα και τα αιτήματα με τα οποία καλούν το λαό να διαδηλώσει σήμερα, δείχνουν ότι το αστικό σύστημα διαθέτει εναλλακτικές λύσεις στο πεδίο της διαχείρισης, για να εγκλωβίσει τη δίκαιη λαϊκή αγανάκτηση και τις αγωνιστικές διαθέσεις που μεγαλώνουν. Οι θεωρίες περί «νέας κατοχής», τα καλέσματα για «μέτωπο των χωρών του Νότου» ενάντια στη Μέρκελ και τις χώρες του Βορρά, στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν το λαό.

Συσκοτίζουν το ρόλο της ντόπιας πλουτοκρατίας και των κομμάτων της στην εξόντωση της λαϊκής οικογένειας. Βγάζουν λάδι τη μια μορφή διαχείρισης προς όφελος μιας άλλης, που οδηγεί όμως το λαό στον γκρεμό από άλλο δρόμο. Καλλιεργούν την αυταπάτη ότι η ΕΕ των μονοπωλίων μπορεί να γίνει φιλολαϊκή χωρίς να αλλάξουν οι σχέσεις παραγωγής σε κάθε κράτος - μέλος. Ο λαός έχει συμφέρον να διαδηλώσει σήμερα μαζικά με το ΠΑΜΕ. Με ταξικό κριτήριο να αντιπαλέψει τη συγκυβέρνηση και τους ξένους συμμάχους της, να κλείσει κάθε διέξοδο στο κεφάλαιο για μια «άλλη» διαχείριση της κρίσης εντός της ΕΕ. Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους και δημιουργία από το λαό των προϋποθέσεων να πάρει την οικονομία στα χέρια του κοινωνικοποιώντας τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, είναι ο δρόμος που θα τον οδηγήσει στην ευημερία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ