Τετάρτη 25 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εμπιστεύσου το ΚΚΕ!

Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους πρέπει στις εκλογές οι άνθρωποι του μόχθου να εμπιστευθούν και να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Είναι το μόνο κόμμα που τους έλεγε πάντα την αλήθεια - ανεξαρτήτως κόστους - και που οι εκτιμήσεις του επιβεβαιώθηκαν απ' την ίδια τη ζωή. Αυτό είναι η εγγύηση πως ό,τι λέει σήμερα «πατάει» στην πραγματικότητα και είναι ζήτημα χρόνου να επιβεβαιωθεί. Δεν εκβιάζει το λαό όπως κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν ψηφοθηρεί, ούτε σκορπάει αυταπάτες όπως κάνουν οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Ας θυμηθεί ο λαός: Το ΚΚΕ ήταν η μόνη δύναμη που του έλεγε ότι οι κατακτήσεις στον καπιταλισμό, προϊόν της ταξικής πάλης, αλλά και της επίδρασης του σοσιαλισμού, ήταν υπό αίρεση, το σύστημα θα τις έπαιρνε αργά ή γρήγορα πίσω. Επιβεβαιώθηκε. Οπως και η πρόβλεψή του για την καπιταλιστική κρίση, το βάθος της, τις συνέπειές της στο λαό.

Επιβεβαιώθηκε και η τελευταία λέξη απ' όσα του έλεγε την εποχή που συζητούνταν ακόμα η ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Οταν όλοι οι άλλοι τον κορόιδευαν ότι «θα τρώει με χρυσά κουτάλια». Και αργότερα όταν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ ζητωκραύγαζαν το «ιστορικό επίτευγμα» της ένταξης στην ΟΝΕ. Το ΚΚΕ, και μόνο αυτό, αποκάλυπτε στο λαό την πραγματική φύση της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας, ως ένωσης για την προάσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων. Μόνο αυτό καταψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που έθεσε τις βάσεις για το τσάκισμα εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για την απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίων κ.ά. Μόνο αυτό έθετε και θέτει ζήτημα αποδέσμευσης απ' την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία.

Οι προβλέψεις του για πολέμους στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή επιβεβαιώθηκαν. Οταν προειδοποιούσε ότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους στην Αμερική θα αποτελέσει το πρόσχημα για νέο γύρο πολεμικών επεμβάσεων, οι άλλες πολιτικές δυνάμεις χλεύαζαν τη θέση του αυτή και νομιμοποιούσαν τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών κραυγάζοντας εναντίον της «τρομοκρατίας». Το ΚΚΕ, πρώτο και μόνο αυτό, προειδοποιούσε το λαό για τη δικομματική εναλλαγή του πολιτικού συστήματος και δε μιλούσε γενικά μόνο κατά του δικομματισμού, γιατί και ο δικομματισμός μπορεί να καταργηθεί και το αστικό πολιτικό σύστημα να ισχυροποιηθεί, αλλά κατά του κεφαλαίου που υπηρετούν ο δικομματισμός και το όποιας μορφής αστικό πολιτικό σύστημα. Και σήμερα του εφιστά την προσοχή στην επιδιωκόμενη απ' τους αστούς αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού σαν δόλωμα με το οποίο θα επιχειρήσουν να τον ξεγελάσουν και να κερδίσουν χρόνο για την επίθεσή τους εναντίον του.

Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα, βαθιά, τέτοια που να τον οδηγήσουν σε χειραφέτηση απ' την άρχουσα τάξη και τα κόμματά της, που την υπηρέτησαν από οποιαδήποτε θέση βρέθηκαν. Θα ήταν εύκολο για το ΚΚΕ να υποσχεθεί στο λαό λαγούς με πετραχήλια προς άγραν ψήφων. Δεν το κάνει. Του λέει την αλήθεια. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει πολιτική φιλολαϊκή στο πλαίσιο της εξουσίας των μονοπωλίων. Εναλλακτική λύση υπάρχει και μπορεί ο λαός να τη δρομολογήσει ενισχύοντας στις 6 του Μάη εκλογικά το ΚΚΕ, παίρνοντας θέση στο πλευρό του απ' τις 7 του Μάη στην πάλη για μια άλλη, λαϊκή εξουσία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ